Metin Feyzioğlu'nu sevindirecek haber Erdoğan'dan geldi! - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Metin Feyzioğlu’nu sevindirecek haber Erdoğan’dan geldi!

Bu haber 05 Mayıs 2020 - 18:49 'de eklendi ve 210 views kez görüntülendi.

Erdoğan, video konferansla katıldığı AKP MYK Toplantısı’nda açıklama yaptı. Erdoğan “Baro ve tabip odalarının seçim usulleri yeniden belirlenecek.” dedi.

 Erdoğan, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik açıklamaları sonrası baroların yapılarının düzenlenmesine yönelik başlayan tartışmalar hakkında kritik açıklama yaptı. 

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yaptığı konuşmada, dünkü Kabine Toplantısı’nda belirledikleri takvime göre atılacak ilk adımları milletle paylaştıklarını, halkın ihtiyacı, kurumların tespiti, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri ışığında bu süreci dikkatle yürütmeyi sürdüreceklerini söyledi.

‘NORMALLEŞME PLANININ KALANINI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA AÇIKLAYACAĞIZ’

Salgın döneminin ekonomimiz üzerinde yol açtığı tahribatları hızla onarmak ve çok daha büyük atılımlara yönelmek mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki haftalarda gelişmelere göre normalleşme planımızın diğer unsurlarını da açıklayacağız. Kurallara uymazsak bedelini hep birlikte öderiz. Kazanımları tehlikeye atacak adımlardan kaçınalım.

BAROLAR VE TABİP ODALARININ SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞECEK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te başlanmış olan ve veya başlama kararı alınıp neticelendirmeyi bekleyen pek çok düzenleme bulunduğunu, bunlardan birinin de barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslak olduğunu söyledi.

BAROLARIN SEÇİM SİSTEMİNİ DERHAL MECLİS’E SUNMALIYIZ

Ankara Barosunun ve aynı zihniyetteki yapıların Diyanet İşleri Başkanı ile onun şahsında İslama yönelik fütursuz saldırılarına şahit olunduğunu dile getiren Erdoğan, “Sadece bu örnek dahi meslek kuruluşlarının seçim yöntemiyle ilgili düzenlemenin aciliyetini ve ehemmiyetini göstermiştir. Daha önceki yıllarda bu konuda bir hazırlık yapmış ve belirli bir seviyeye getirmiştik. Bu çalışmayı derhal yeniden ele almalı varsa eksiklerini tamamlayıp en kısa sürede Meclisin takdirine sunmalıyız. Aynı şekilde yargı reformu strateji belgemizde yer alan taahhütlerimizden henüz kanunlaşmamış olanlarla ilgili hazırlıkları da hızlandırmalıyız.” diye konuştu. 

TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU ‘GÜNDEMDE YOK’ DEMİŞTİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet ile Ankara Barosu yönetimi arasında çıkan tartışmanın ardından barolar, baro başkanları seçimi ve TBB Genel Kurulu’na delege seçiminde değişiklik yapılacağı iddialarıyla ilgili, “Açık seçik altını çizerek ifade edeyim. Öyle bir taslak gündemde yok” demişti.