TÜRKAV KONYA ŞUBESİ "KARDEŞ DEPREMZEDE AİLE" PROJESİNİ BAŞLATTI. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

TÜRKAV KONYA ŞUBESİ “KARDEŞ DEPREMZEDE AİLE” PROJESİNİ BAŞLATTI.

Bu haber 13 Şubat 2023 - 22:25 'de eklendi ve 25 views kez görüntülendi.

TÜRKAV KONYA ŞUBE BAŞKANI SÜLEYMAN NUR DEPREMDE EVLERİ HASAR GÖREN VE EVSİZ KALAN DEPREM ZEDELER İÇİN KARDEŞ DEPREMZEDE AİLE PROJESİNİ ANLATTI.

TÜRKAV KONYA ŞUBESİ “KARDEŞ DEPREMZEDE AİLE” PROJESİ

PROJENİN GEREKÇESİ:
6 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen ve güzel yurdumuzun 10 şehrinde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklükteki depremlerde 13 milyona yakın insanımız etkilenmiştir. Bu depremzedelerin çoğunluğunun ihtiyacı afet bölgelerinde çadır kent, Konteyner kent ve devletimizin belirlediği diğer güvenli alanlarda karşılanırken diğer bir kısım depremzede çevre illerdeki güvenli bölgelere nakledilerek KYK yurtları, oteller ve misafirhane gibi devletimizin belirlediği yerlerde misafir edilmektedir.
Konyamıza gelerek barınma, güvenlik, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını ilimizde karşılayacak olan depremzede kardeşlerimizin yaşadıkları acıların tarifi zor. Biz onların acılarına ortak olmak, ihtiyaçlarını karşılayabilmek; onları bir nebze rahatlatmak, yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek istiyoruz. Kültürümüz ve dinimizin gereği olarak kardeşlik hukukunun gerektirdiklerini yapmak istiyoruz.

PROJENİN AMACI: Depremden etkilenerek evinden, memleketinden ayrılmak zorunda kalan afetzedeleri madden ve manen desteklemek. Afetzedelerin duygusal ve sosyal yönden rehabilitasyonlarına katkı sunmak.

YÖNTEM:
Vakıf üyemiz ve ailesi ile belirlenen kardeş depremzede aile arasında kardeşlik hukuku tesis edilmeye çalışılacaktır. Depremzede ailenin ihtiyaçları ev sahibi aile sorumluluğunda olacaktır. Aile ziyaretleri yapılacak. Çevreyi tanıtma gibi çeşitli uyum çalışmaları yapılacaktır. Okul seçimi, yol güzergahı, ulaşım araçları, camiler, sosyal alanların tanıtılması konularında rehberlik yapılacaktır.
Vakfımız bünyesinde oluşturulan kurullar, iş birliği içerisinde olacaktır.

Süleyman Nur
TÜRKAV Konya Şube Başkanı