DEVLET İHALE KANUN’UNDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK VE İHALELERDE SÜRE UZATIMI GELECEK - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

DEVLET İHALE KANUN’UNDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK VE İHALELERDE SÜRE UZATIMI GELECEK

Bu haber 09 Nisan 2020 - 12:45 'de eklendi ve 192 views kez görüntülendi.

İktidarın hazırladığı yasa teklifi taslağında Devlet İhale Kanunu’nda değişiklik yapılıyor ve ihalede süre uzatımı için gereken “mücbir sebep” yeniden tanımlanıyor.

İktidarın hazırladığı yasa teklifi taslağında Devlet İhale Kanunu’nda da yapılıyor. Doğal afetler, ülkede genel veya kısmi seferberlik ilanı, genel veya kısmi grev, lokavt gibi kısmi hak kullanımından doğan imkânsızlıkların meydana gelmesi, bulaşıcı hastalık, salgın gibi olayların çıkması ve benzeri hâller “mücbir sebep” olarak ele alınacak. İhalede süre uzatımı için müşteri ve müteahhitten kaynaklı bir durumun olmadığını tespiti olayın meydana geldiği tarihten sonraki 20 gün içerisinde ilgili idareye yazılı başvuru sonucu yapılacak. Müşteri ve müteahhit kurusu olmadığını belgelendirmekle yükümlü bulunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarihi ve bedii değeri olanlar hariç, Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, kiraya verilmesi, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması ve irtifak hakkı tesisi ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi ve kullanma izni verilmesi işlemlerine ilişkin yönetmelik çıkaracak. Yine bakanlık bu ihaleleri elektronik ortamda yapmak için de yönetmelik çıkaracak ve ihaleler bu yönetmeliğe göre düzenlenecek.