Selçuk Üniversitesi Rektörü: Dünyanın ilk 500 üniversitesi sıralaması göreceli - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Selçuk Üniversitesi Rektörü: Dünyanın ilk 500 üniversitesi sıralaması göreceli

Bu haber 23 Şubat 2020 - 1:51 'de eklendi ve 201 views kez görüntülendi.

 KONYA’da, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, dünyanın ilk 500 üniversitesi içinde Türkiye’den üniversitenin yer almamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, sıralamanın göreceli olduğunu savundu

Rektör Şahin, ”Dünyanın ilk 1000 üniversitesi içerisinde 20 tane Türk üniversitesi bulunmaktadır. Amerika’da 3 bin 500 civarında üniversite bulunmaktadır. Tabii bu sıralamalar aslında görecelidir. Çünkü Selçuk Üniversitesi’nin yaptığı birçok faaliyet ve icraat bu sıralamalarda değerlendirilmemektedir. Kriter olarak puan verilmemektedir” dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, düzenlediği basın toplantısıyla okula yapılan son yatırım ve projeleri anlattı. Selçuk Üniversitesi’nin başarılı olduğunu ifade eden Rektör Şahin, dünyanın 500 üniversitesi içinde Türkiye’den üniversitenin yer almamasıyla ilgili eleştirileri de cevapladı. Prof. Dr. Mustafa Şahin, şunları söyledi:
”Hep derler ki, ‘Türkiye’den neden ilk 500’de üniversite yok?’ Zaman zaman 2 üniversitemizin ilk 500’e, 300’lerden girdiğini biliyoruz. Ancak ilk 1000 içerisinde 20 tane Türk üniversitesi bulunmaktadır. Amerika’da 3 bin 500 civarında üniversite bulunmaktadır. Tabii bu sıralamalar aslında görecelidir. Çünkü, Selçuk Üniversitesi’nin yaptığı birçok faaliyet ve icraat bu sıralamalarda değerlendirilmemektedir. Kriter olarak puan verilmemektedir. Bunlar da haliyle bizi olduğumuzdan daha geriye düşürmektedir. Ama çok da önemli değil. Burada önemli olan, Selçuk Üniversitesi’nin ortaya koyduğu performans ve icraatlarıdır. Ülke menfaatleri doğrultusunda yürüttüğü icraatlarıdır.”