Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi Banka Promosyonları güncellensin Kayıplarımız Giderilsin. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi Banka Promosyonları güncellensin Kayıplarımız Giderilsin.

Bu haber 04 Ekim 2022 - 23:34 'de eklendi ve 20 views kez görüntülendi.

Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi Banka Promosyonları güncellensin Kayıplarımız Giderilsin. Selçuk Üniversitesi kampüs içinde bulunan Vakıfbank şübesi önünde toplanan Selçuk üniversitesi sendika temsilcileri ve çalışanlar basın açıklaması yaptı. Promosyonları güncellensin Kayıplarımız Giderilsin.

Selçuk Üniversitesi Vakıfbank Şubesi önünde 3 Ekim Pazartesi günü basın açıklaması yapan Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi çalışanları Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne ve Banka Yöneticilerine seslendiler: Promosyonları güncellensin Kayıplarımız Giderilsin. Anadolu Üniversitesine verilen yüksek Promosyonunu hatırlatan sendika yetkilileri aynı duyarlığı Selçuk Üniversitemiz yetkililerinden de bekliyoruz ve Vakıfbank yöneticilerini de bu konuda hassasiyet göstereceklerini umut ediyoruz dediler

BANKA PROMOSYONLARI GÜNCELLENSİN, KAYIPLAR GİDERİLSİN

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şube Başkanı Recep KAPLAN, Selçuk Üniversitesi’nde banka Promosyonlarının güncellenmesi için basın açıklaması yaptı. Çok sayıda çalışanın katıldığı basın açıklamasında KAPLAN, kurumlar ile bankalar arasında yapılan promosyon ihalelerinin son dönemde artan enflasyona bağlı olarak maaşların yükselmesi nedeniyle tüm çalışanlar lehine revize edilerek güncellenmesi gerektiğini söyledi. Basın açıklamasında KAPLAN ayrıca şu ifadelere yer verdi

Tüm dünyanın içinde bulunduğu ekonomik buhrandan toplumun tüm kesimleri olumsuz yönde etkilenirken sabit gelirli emekçiler olarak bizler hayat pahalılığını daha fazla hissetmekteyiz. Özellikle maaşlarımızdan yapılan vergi kesintileri bizlere yıl sonuna doğru büyük ücret kaybı yaşatmaktadır. Bu kayıp sadece maaşlarımızda değil diğer mali haklarımızda da yaşanmaktadır.

Söz konusu bu mali haklardan bir tanesi de bankaların maaşlarımızın ödenmesine aracılık etmesi karşılığında çalıştığımız kurumlarla bankalar arasında birkaç yıl önce imzalanmış promosyon ödemeleridir. Bankaların çalışanların maaşlarının ödenmesine aracılık etmesinden dolayı çalışanlara promosyon ödemesi, bankaların çalışanlara lütfu değildir. Söz konusu promosyon ödemesi lütuf değil ilgili aracılık hizmetinden kaynaklı elde ettikleri yüksek kazançların eksik bir karşılığıdır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun raporuna göre bankacılık sektörünün net kârı Ocak 2022 – Ağustos 2022 döneminde 252,2 milyar TL olmuştur. Bu rakam 2021 yılı aynı dönemde 48.46 milyar idi. Bu rakamlar gösteriyor ki bankacılık sektörü son 1 yıl içerisinde kâr oranlarını %420 artırmıştır.

Selçuk Üniversitemiz ile Vakıfbank arasında 2020 yılının Ağustos ayında promosyon ihalesi imzalanmış ve 2025 yılı ağustos sonunda bitecek sözleşme için her bir işçiye 6.000 TL promosyon ücreti ödenmiştir.  2020 yılından bu yana artan enflasyona bağlı olarak çalışanların maaşların 2-3 kat artmıştır. Geriye kalan 3 yıl gibi uzun bir süre dikkate alındığında bankaların astronomik karlarından elde ettiği ve edecekleri gelirlerin yanında ödenen promosyon ücretinin çok düşük kaldığı açıktır.

Bankalar; bu astronomik karları, çalışanların maaşlarından kazandıkları günlük tahvil, repo, fon gibi bankacılık araçlarıyla elde etmektedirler. Bizim ücretlerimizden elde edilen astronomik karlardan bize düşeni istiyoruz. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak Ocak ayında Selçuk Üniversitesi Rektörlüğümüze banka promosyonlarının güncellenmesi ile ilgili resmi talepte bulunduk. Bunun üzerine rektörlük yönetimi Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile görüşmeler başlatarak bu konuyu yakından takip etmiştir. Üzerinden aylar geçmesine rağmen maalesef Vakıfbank’tan olumlu bir cevap gelmemiştir. Aynı Vakıfbank Emniyet Genel Müdürlüğü ile promosyon ihalesini güncelleme yoluna gitmiştir. Vakıfbank’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nde sergilediği tavrı

Selçuk Üniversitemizde, Necmettin Erbakan Üniversitemizde, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitemizde ve diğer tüm kurumlarda da sergileyerek tüm çalışanları memnun edecek bir ücret ile masaya oturmaya davet ediyoruz.

Vakıfbank’ın bir devlet bankası olduğunu ve Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünden yola çıkarak Vakıfbank’ın çalışanlarımızı memnun edecek bir ödeme yapmasını bekliyoruz.

TÜRK-İŞ, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak Vakıfbank’a ve diğer tüm bankalara açık çağrımızdır. Promosyon ihalelerinde tüm çalışanları memnun edecek bir rakam ile  masaya oturmadığınız takdirde bu eylemlerimiz gerek meydanlarda basın açıklamalarıyla gerekse kredi kart iptalleri, otomatik ödeme talimat iptalleri, vadesiz ve altın hesaplarını kapatma ve bir başka bankadan hesap açma ve ödenen maaşların otomatik talimat ile o bankaya havale edilmesi gibi bir çok eylemle devam edecektir.

HABER: VEYSEL CANÖZ