Özel hastane skandalında yeni gelişmeler çıktı. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Özel hastane skandalında yeni gelişmeler çıktı.

Bu haber 07 Ekim 2022 - 1:04 'de eklendi ve 1 views kez görüntülendi.

İstanbul Özel Bayındır Hastanesi’nde personellerin, ‘böbreğini alacağız’ diyerek yoğun bakımda yatan yaşlı kadının yüzüne para saçtığı anlar kameralara yansımıştı. Görüntüleri çeken M.Y. ile yaşlı kadının yüzüne para atan A.E.’nin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. 9 şüpheliden 4’ü ‘eziyet etme’ ve ‘beden bakımından kendini savunamayacak olan kişiye eziyet’ suçlarından tutuklamaya sevk edildi.

Ataşehir İçerenköy’de özel bir hastanede görevli personel, tedavi gören kadın hastayla alay ederek bu anları kayda aldı. Sosyal medyada yayınlanan ve tepki çeken görüntülerde bir personel hastanın yüzüne para atarak hakaret ederken, diğeri ise küfrediyor. Görüntülerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtirken Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tepkilerin ardından hastanenin faaliyetleri durdurulurken, olaya karıştığı tespit edilen 7 kişi İstanbul’da gözaltına alındı. Video görüntüsünde yaşlı kadının üzerine para saçan şüpheli Ali Erata Samsun’da gözaltına alındı. Diğer şüpheli ise Bursa’da yakalandı. Şüpheliler ifadeleri için emniyete götürüldü. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

9 şüpheliden Ali Erata dahil olmak üzere 4 şüpheli ‘eziyet etme’ ve ‘beden bakımından kendini savunamayacak olan kişiye eziyet’ suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer 5 şüpheliden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edilirken, 2 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, olayın Aralık 2021’de yaşandığı ortaya çıktı.

HASTANENİN KAPISINA ŞERİT ÇEKİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tepki çeken görüntülerin çekildiği özel hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu sosyal Medya  hesabından açıklamıştı. Hastane, kapısı görevliler tarafından bugün şerit çekilerek kapatıldı. Hastaneye hasta kabulünün yapılmadığı öğrenilirken, hastası olan bazı hasta yakınlarının duruma tepki gösterdiği görüldü.