KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE EK DERS ÖDEMESİ YAPILACAK - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE EK DERS ÖDEMESİ YAPILACAK

Bu haber 07 Nisan 2020 - 11:22 'de eklendi ve 219 views kez görüntülendi.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre Kur’an kursu öğreticilerine, koronavirüs nedeniyle ara verilen dönemde de ek ders ücretleri ödenecek.

Kararda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim faaliyetlerinde görev alanların ek derslerin ücretleri ödeneği açıklanırken, “Covid-19 salgını nedeniyle kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretlerinden yararlandırılır” denildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi: “Bir aylık ek ders görevlerini geçmemek üzere kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevleri kadar, kendilerine daha sonraki günlerde ek ders görevi verilmesi halinde bu görevleri ayrıca ücret ödenmeksizin yerine getirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyenlerden birinci fıkra kapsamında yapılan ödemeler geri tahsil edilir.”

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından “Kur’an kursu öğreticilerinin de ek ders ücreti ödemelerini bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz” açıklaması yapmıştı.