Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz: Asırlık Proje olan Mavi Rüyamız Çumramızda gerçeğe dönüştü. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz: Asırlık Proje olan Mavi Rüyamız Çumramızda gerçeğe dönüştü.

Bu haber 04 Temmuz 2020 - 9:42 'de eklendi ve 332 views kez görüntülendi.

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz Konya’mızın ve Çumra’mızın Bir hayali daha gerçek oldu. Konya Ovası Sulaması Projesi’nin diğer kısımları da peyderpey tamamlandığında Konya’da suyla buluşacak toprak büyüklüğünün 11 milyon dekarı bulacağını söyledi.

Ülkemiz, Konyamız ve Çumramız için tarımsal sulama anlamında büyük önem taşıyan tesisi Türkiye’nin kadim tarım havzası olan bu topraklara kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ye üreticilerimiz adına çok teşekkür ediyorum.

Asırlık Proje olan Mavi Rüyamız Çumramızda gerçeğe dönüştü.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın videokonferans katılımları ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin teşrifleriyle, Çumra’mızda Konya Ovası Projesi kamsamında önemli bir eserin faaliyete geçmesine şahitlik ettik.

Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han’ın Çumramızda yıllar öncesinde faaliyete geçirdiği ülkemizin ilk resmi projesi olma özelliği taşıyan Çumra Sulama Projesi kapsamında, KOS 1.2.3 Sulama şebekesi Dineksaray, Doğanlı,Alibeyhüyüğü, Çumra Merkez ve İçeriçumra Mahallelerimizde tamamlandı ve 72625 dekar alan suya kavuştu.

Bu önemli sulama şebekesinin hizmete girmesiyle Tarımda ürün verimliliği artacak, bölgemize ve çiftçilerimize ekonomik anlamda kazanım sağlanacak ve sulama maliyetleri daha makul seviyede olacak. Tarımın Başkentine Hayırlı Olsun.

Konya Ekspres Haber Merkezi Veysel CANÖZ