Tunceli Valiliği harekete geçti… AKP il başkanına askeri törenle karşılanmasına soruşturma açtı. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Tunceli Valiliği harekete geçti… AKP il başkanına askeri törenle karşılanmasına soruşturma açtı.

Bu haber 28 Temmuz 2022 - 10:55 'de eklendi ve 6 views kez görüntülendi.

Tunceli’de AKP İl Başkanı Sercan Özaydın’ın Gedikler Jandarma Karakolu’na gelişinde askeri tören düzenlendi. Tunceli Valiliği skandal görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Akp Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özaydın askeri törenle karşılandı. Karşılamada, Özaydın’ın yanı sıra AKP Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz Köse, AKP Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız da bulundu.

BELEDİYE PAYLAŞIMI SİLDİ

Askeri tören kıtasını selamlayan Özaydın’a brifing de verildi. Ziyarete ilişkin fotoğraf ve bilgiler AKP’li Çemişgezek Belediye’sinin Twitter hesabınla paylaşıldı. Ancak gelen tepkiler üzerine paylaşım kısa süre sonra silindi.

Halk TV’de yayınlanan Şirin Payzın’la Sözüm Var programına bağlanan halktv.com.tr muhabiri Ferit Demir, ziyaretin ayrıntılarını anlattı.

“Türk siyasi tarihinde, TSK tarihinde böyle bir ziyaretin, karşılamanın örneği yok” diyen Demir şunları söyledi, “Eskiden bu törenlerle başbakan, bakanlar ve valiler karşılanıyordu. Askeri yetkililer olayı doğruluyor. Karakol jandarma komutanının inisiyatifi ile gerçekleştiğini söylüyorlar. İl Jandarma Komutanlığı ya da il valiliğinin, ilçe jandarma komutanlığının böyle bir talimatının olmadığını söylüyorlar. Ne derece doğru bilemiyoruz.”

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Tunceli Valiliği, AKP İl Başkanı Sercan Özaydın’ın jandarma karakolunda ‘tören kıtası’ ile karşılandığı iddialarıyla ilgili inceleme başlattı. Tunceli Valiliği, sosyal medyaya da yansıyan görüntüler hakkında”27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır” açıklaması yaptı.