Ramazan’da tam kapanma mı geliyor? - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Ramazan’da tam kapanma mı geliyor?

Bu haber 11 Nisan 2021 - 9:39 'de eklendi ve 177 views kez görüntülendi.

Koronavirüs vakalarının 50-55 bin bandında seyretmesinin ardından Ramazan ayında uygulanacak tedbirlerin sıkılaştırılması gündeme geldi. Lokanta, kafe, kuaför, spor salonları, düğün, taziye, asker uğurlama ne olacak?

Ramazanda Lokanta, kafe, kuaför, spor salonlarının kapatılacağı iddia edilirken düğün, taziye, asker uğurlama gibi konulara da sınırlama getirileceği iddia edildi. Bunun nedeni olarak ise turizm sezonu açılmadan önce vakaların kontrol altına alınması gerektiği olarak belirtildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Ramazan ayında uygulanacak tedbirler sıkılaştırılıyor. Kulislerde ramazan ayı boyunca kapanma seçeneği tartışılıyor. Hükümetin de bu seçeneğe sıcak baktığı konuşuluyor.

Korona virüs hasta sayısının günlük 50-55 bin seviyelerine yükselmesinin ardından lokanta, kafe, kuaför, spor salonlarının kapatılması düğün, taziye, asker uğurlama gibi organizasyonların da sınırlandırılması gündeme alındı.

TURİZM SEZONU AÇILMADAN KONTROL ALTIN ALINMALI

Hükümette kapalı kapılar ardında yapılan değerlendirmelerde, turizm sezonu açılmadan önce vakaların kontrol altına alınması gerektiği belirtiliyor.

Bunun için, ramazanda ‘kapatma’ yapılarak, mayıs ayının ikinci yarısına daha ‘az vaka ve kontrollü pandemiyle’ girmenin doğru olacağını, böylece turizm tanıtım kampanyalarının daha iyi yönetileceğini söyleyenler olduğunu biliyoruz. ‘Mart başında erken açıldık. Kademeli normalleşmeye nisan ayında başlamalıydık’ diyen hocaların sözlerinin dinlenmemesinin faturasının ödendiğini ifade edenler de var. Bu arada, ‘tam kapanma’ ile ‘kapatma’ arasında ciddi fark olduğu anlatılıyor.

Uzmanlar, Türkiye’nin pandemi sürecinde tam kapanma uygulamadığını, bunun üretim ve dağıtım zincirinin de durması anlamına geldiğini belirtiyorlar. Türkiye’nin en riskli dönemlerde uyguladığı kararlara sadece ‘kapatma’ deniliyor. Bu da, bundan altı ay önce yayınlanan genelgelere yeniden dönülmesi anlamına geliyor.

Yani lokantaların, kafelerin kapatılması, belki kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamasının yapılması, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama getirilmesi. Bunun biraz gevşetilmiş halini marttan önce yaşıyorduk zaten. Şimdi kulislerde hükümetin, ramazan boyunca ‘kapatmaya’ daha yakın olduğu söyleniyor.