Türkiye'de Yatak Bulunamadığı İçin Bir Kadının Öldüğü Gün, Londra'dan Özel Uçakla 'Hasta' Getirildi - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Türkiye’de Yatak Bulunamadığı İçin Bir Kadının Öldüğü Gün, Londra’dan Özel Uçakla ‘Hasta’ Getirildi

Bu haber 03 Nisan 2021 - 13:25 'de eklendi ve 167 views kez görüntülendi.

İngİltere”nin başkenti Londra’da durumu ağırlaştığı iddia edilen koronavirüs hastası Erdal Yetimova, AKP’li milletvekilinin araya girmesi sonucu Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı. Akciğer rahatsızlığı olan Aslı Özkısırlar isimli kadın ise 25 gün hastanede boş yatak beklerken bugün yaşamını yitirmişti. 

İngiltere”nin başkenti Londra’ya yaşayan Erdal Yetimova Kovid-19’a yakalandı. Hastaneye başvuran Yetimova, rahatsızlığının ağır seyretmediği gerekçesiyle tedavisinin evde süreceği belirtildi. Evde tedavisi sürerken durumunun ağırlaştığını ifade eden Yetimova, ailesi tarafından bir kez daha hastaneye götürüldü. Yetimov’un durumu üzerine ailenin, AKP İstanbul  Milletvekili Zafer Sırakaya ile temasa geçtiği öğrenildi. 

Gerekli girişimlerin ardından Yetimova’nın Londra’dan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan AKP İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya,”Büyük Türkiye vatandaşını yalnız bırakmaz. Kovid tedavisinin yanı sıra, Türkiye’ye nakli için gönderilen uçağımıza ambulans araç hizmeti dahi verilmeyen Union of International Democrats İngiltere Başkanı kardeşim Erdal Yetimova’yı kuyruğunda Türk bayrağı olan Ambulans uçağımız ile İngiltere’den Türkiye’ye getiriyoruz. Süreci başından sonuna kadar takip eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; T.C. Sağlık Bakanlığı Bakanımız Dr. Fahrettin Koca , Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala’ya emekleri için teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

İzmir’de takı satarak geçimini sağlayan Aslı Özkısırlar, akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmek için 25 gün boyunca hastanelerde yatak bulamamıştı. 

Özkısırlar, Twitter’da konuyu dile getirip Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya isyan etmişti. 

Günlerce tedavi için yatak arayan Özkısırlar, bu sabah yaşamını yitirdi. 

Özkısırlar yaptığı son paylaşımda, “Nerdeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” demişti.

Detaylar için 

Hastalığı Sebebiyle 25 Gündür Yatak Bulamayan Aslı’nın Ölmeden Önce Yaptığı Paylaşımlar Herkesi İsyan Ettirdi

20 gündür hastanede yatak bekleyen bir kadın ve lebaleb kongreler… Sözün bittiği yerdeyiz!4b02 Nisan, 14:29

Sosyal medya kullanıcıları ‘Aslı için neden bir şey yapılmadı” diye soruyor 

Sosyal medya kullanıcıları 'Aslı için neden bir şey yapılmadı" diye soruyor 👇
Türkiye'de Yatak Bulunamadığı İçin Bir Kadının Öldüğü Gün, Londra'dan Özel Uçakla 'Hasta' Getirildi