Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'nun aşı iddialarına yanıt - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Bakan Koca’dan Kılıçdaroğlu’nun aşı iddialarına yanıt

Bu haber 07 Mart 2021 - 13:23 'de eklendi ve 129 views kez görüntülendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korona virüs aşıları ile ilgili iddialarına yanıt verdi. Bakan Koca, “Sayın muhalefet liderini, kendisi aşısını olduğu halde kendisinden sonra aşı olacak vatandaşlarımıza kullanılacak aşıların tedarikini umursamadan riske atmak yerine bu konuda sorumlu olmaya davet ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Sinovac aşısı ile ilgili sorular yöneltmiş ve aşı ile ilgili iddialar ortaya koymuştu.

Kılıçdaroğlu, “Sağlık Bakanı bir açıklama yaptı, diyorlar ki, “Sinovac aşısında aracı var mı?” Sağlık Bakanı aracı olmadığını söylüyor. “9 Şubat 2021 tarihine kadar, 10 milyon 162 bin 123 doz aşı getirildi, bunlar için Devlet Malzeme Ofisi Keymen firmasına 121 milyon 945 bin 476 dolar para ödedi.” Burdaki soru şu, aralık 2020 tarihinde Esenboğa gümrüğünden geçiyor aşılar gümrükten geçen 1 milyon 342 bin 298 doz aşı gümrükten Keymen tarafından çekiliyor. Buradaki önemli nokta şu, gümrükteki beyana göre 1 milyon doz aşı için ücret alınmıyor. 1 milyon doz aşı ücretsiz, yani 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş. Sayın Bakan’a ve Erdoğan’a soruyorum, ücretsiz olarak ithal edilen 1 milyon doz aşı Devlet Malzeme Ofisi’ne her dozu 12 dolardan fatura edildi mi, edilmedi mi? Ücretsiz olduğu beyannamesinde var” ifadelerini kullanmıştı. 

BAKAN KOCA’DAN YANIT GELDİ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleştirdiği açıklama ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt verdi. Bakan Koca’nın “Türkiye’nin iki ordusu var. var. Biri ülkeyi, biri 83 milyonun sağlığını koruyor. İkisi de siyasi çıkar amaçlı ithamlarla yıpratılmaya gelmez. Bilhassa, salgınla savaşın silahı olan aşının tedariki boş sözlerle, maksatlı ifşaatla riske atılıyorsa! Söz sırası aşı bekleyenlere de gelir” başlığı ile paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: