Mil-Diyanet Sen'den Diyanet-Sen'e TOKAT Gibi Cevap. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Mil-Diyanet Sen’den Diyanet-Sen’e TOKAT Gibi Cevap.

Bu haber 18 Şubat 2021 - 1:08 'de eklendi ve 169 views kez görüntülendi.

Son günlerde Diyanet-Sen il ve ilçe başkanları, genel merkezlerinin talimatlarıyla Mil-Diyanet Sen’e karşı tüm sosyal medya hesaplarından saldırıya geçerek fütursuz ve pervasızca iftira kampanyaları başlattılar. Diyanet camiasının ulu orta sosyal medyada tartışmasını arzu etmediğimiz için bu iftiralara karşı bir yazılı veya görsel cevap vermemiştik. Lakin bu hassasiyetimizi istismar eden Diyanet-Sen genel başkanı Mehmet Ali Güldemir, teşkilat mensuplarına gönderdiği mesajlarda özellikle iftiraların dozunu artırmaları yönündeki talimatları ve sonrasında sosyal medyada yaşanan çirkinlikler nedeniyle bu açıklamayı kaleme almamız zorunlu olmuştur.

DİYANET-SEN SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞAMAKTADIR

Hemen şunu ifade etmeliyiz ki; Bu iftiralar, güç zehirlenmesi yaşayan, ‘her şey bizden sorulur’ havalarına giren ve etkisiz Diyanet-Sen’in son çırpınışlarıdır. Bugüne kadar ciddi bir alternatifin olmayışının dayanılmaz hazzını yaşayan Diyanet-Sen, bizim meydanlara inişimiz ve Diyanet camiamızın bize olan haklı teveccühleriyle birlikte adeta çıldırmış ve ciddi bir tepki vermiş, Diyanet’te onlarca sendika varken işi gücü bırakıp tüm teşkilatlarıyla birlikte sendikamızı ve genel başkanımızı hedefe koyarak çirkin iftira kampanyaları başlatmıştır. Yaklaşık 7 ay önce davul zurnayla ve değişim rüzgarı sloganıyla kongre kazanan ve genel başkanlığa getirilen Mehmet Ali Güldemir’in adeta “dağ fare doğurdu” kabilinden 7 ay boyunca herhangi bir efor, icraat ve çalışma yapamamanın verdiği eksiklik ve eziklik; onu manevi, ilkeli ve liyakatli sendikamıza saldırtmış ve çirkin iftiralar atarak teşkilatlarının dikkatini bu yöne çekmek istemiştir.

KARANLIK GÜÇLERE ALET OLDULAR

Bizleri din hizmetlerinde ve Diyanet camiasında istihdam eden Rabbimize hamdolsun ki, Mil-Diyanet Sen olarak daha kurulalı 15 ay olmasına rağmen kısa zamanda çok büyük projelere ve çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımızı takdir eden kardeşlerimizden hatırı sayılır bir sayının topluca ya da fert fert Diyanet-Sen’den istifa ederek sendikamıza geçiş yapmaları onları çılgına çevirdi. Camiamızın bize olan teveccühleri ve dolayısıyla Mil-Diyanet Sen’in haklı yükselişini bir türlü durduramayınca; aldıkları bir kararla ve bazı karanlık güçlerin ellerine tutuşturdukları müsveddelerle sosyal medyada arz-ı endam etmeye başladılar.

AĞIZLARIYLA PARLAYAN YILDIZI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Üzülerek ifade edelim ki, Diyanet personeline yakışmayacak üslup ve paylaşımlar yoluyla, tertemiz  sendikamız kirli elleriyle karalanmak istenmiştir. Bu iftira dolu paylaşımlarla ilgili olarak hukuki süreci başlattık. Çünkü bunlara artık anladığı dille cevap vereceğiz ve her türlü iftiranın hesabını yasal yollardan soracağız. Önce utanmadan ve sıkılmadan sosyal medya hesaplarından Genel Başkanımız Celaleddin Gül’e iftiralarıyla saldırdılar. İftiraları tutmayınca bu defa sendikamızın kurumsal kimliğine saldırarak sendikamıza sözde kayyum atanmış gibi çirkin ağızlarıyla  ve kalemleriyle paylaşımlar yaptılar.

BAŞARAMAYACAKSINIZ ve REZİL OLACAKSINIZ

Ellerindeki müsveddelerin ne anlama geldiğini hukuki olarak karşılığının ne olduğunu sorgulamadan Mil-Diyanet Sen’i tüm il ve ilçelerde hedefe koyan, 17 yıldır yetkili sendikayız masalları okuyan, Diyanet ve din görevlileri adına en ufak bir projeye imza atmayan, sürekli üye kaybeden, yedi aylık başarısız genel başkanlığının açığını kapatmak için sendikamızı hedefe koyan Mehmet Ali Güldemir’e sesleniyoruz:

Başaramayacaksınız!

Susturamayacaksınız!

Rezil olacaksınız!

Diyanet camiası artık tercihini yapmıştır. Mil-Diyanet Sen gönüllere dokunarak ve onları fethederek gümbür gümbür geliyor. Değil siz, tüm ağa babalarınız gelse artık hiç bir şey yapamazsınız. Diyanet’in yeni parlayan yıldızı Mil-Diyanet Sen’dir.

İŞİMİZ VAKTİMİZDEN ÇOKTUR ve SİZİNLE UĞRAŞAMAYIZ

Keşke Mil-Diyanet Sen’e saldırmak ve iftira atmak yerine, işinize baksaydınız.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, 4/B sözleşmeli kardeşlerimize kadro alabilseydiniz.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, vekil-fahrilerin kadro problemini çözseydiniz.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, müezzin-kayyımların sorunlarını çözseydiniz.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, vaiz ve murakıpların sorunlarını çözseydiniz.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, personelin lojman problemini çözseydiniz.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, cami ve Kur’an kurslarının elektrik faturaları  ve yakıt problemini çözseydiniz.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, ülkemizde yaşanan manevi tahribatın durdurulması yönünde çalışmalar yapsaydınız.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkarak sendikamız gibi hayırlı bir iş yapsaydınız.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, sendikamızın açıklamalarından 48 saat sonra değil de, hemen sıcağı sıcağına Ayasofya Camii İmam-Hatibi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’a sahip çıksaydınız.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, her ay kasanıza giren 2,5 Milyon (iki buçuk trilyon) ile Diyanet personelinin maddi olarak yanında olsaydınız.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, üyelerinizin çocuklarına burs verseydiniz.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, belli başlı şehirlerde Diyanet Evi açsaydınız.

Keşke Mil-Diyanet Sen’le uğraşmak yerine, kendi işinize baksaydınız.

MAKAMLARI İSTİSMAR EDEREK SENDİKACILIK YAPILMAZ

Diyanet-Sen artık kokuşmaya başlamış, güç sarhoşluğu/zehirlenmesi ve metal yorgunluğu yaşayan, boyası ve cilası kaybolmuş bir harabe yığını haline gelmiştir. Üye sayınızın çok oluşu sakın sizi aldatmasın. Cumhurbaşkanlığı makamını ve Ak Parti’yi istismar ederek, istifa etmek isteyenleri tehdit ederek sendikacılık yapılmaz. Müftülüklerde oluşturduğunuz sendikamsı paralel yapıları dağıtmaya kararlıyız. Oluşturduğunuz mafyavari sendikal anlayışı yerle bir edeceğiz. Korkak, pısırık, cılız ve çekingen sendikacılığa son vereceğiz.

Son olarak tekrar hatırlatıyoruz:

Mil-Diyanet Sen olarak, sosyal medya üzerinden müsebbibi olduğunuz gereksiz tartışmalara din görevlilerimizin girmelerini istemiyoruz. Ama bu konudaki hassasiyetimizi istismar eder,  iftira ve itibarsızlaştırma faaliyetlerine devam ederseniz, asla susmayacak ve gereğini yapmaya devam edeceğiz. Mil-Diyanet Sen artık yola koyulmuştur. Çok kısa zamanda Diyanetimizin en büyük sendikası olacağından zerre kadar şüphemiz yoktur. Ne yapsanız boş, çatlasanız da patlasanız da . Mil-Diyanet Sen büyümeye devam edecektir. Çünkü artık BİZ varız. Su görünmüş teyemmüm bozulmuştur. Kervan yola çıkmıştır ve hiç kimse bu kervanı durduramayacaktır.

KAYNAK: Mil- Diyanet Sen Haber SİTESİ

Konya Ekspres Haber Merkezi Veysel CANÖZ