Yola çıktığı arkadaşlarını, yarı yolda bulduklarıyla değişen AKŞENER ikinci Kongresini yapıyor. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Yola çıktığı arkadaşlarını, yarı yolda bulduklarıyla değişen AKŞENER ikinci Kongresini yapıyor.

Bu haber 20 Eylül 2020 - 13:09 'de eklendi ve 228 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 2. Olağan Kurultayı’nı yapıyor. 25 Ekim 2017 kurulan İyi Parti den o günden kalan pek çok kişi partisinden istifa etti. Kurucular kurulundan pek çok isim Akşener’e tepki olarak istifa ettiler.

İYİ Parti’nin kurucu üyelerinden Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor da 24 Haziran seçimlerinden sonra basın toplantısı düzenleyerek istifa etmişlerdi. Yaptıkların basın açıklamasında “Seçimi kaybetmiş, hatta partiden daha az oy almış bir genel başkanın yerine yeni bir yönetim getirilmesi gerekirken, aksini yaptılar. Genel başkan ise bu sözlere karşı sessiz kaldı. Belli ki eski oyunlar burada da oynanmaya devam ediyordu. 2015’ten beri mücadele ettiğimiz durumun İYİ Parti’de de sürmesi partiyi yeniden umut halene getirmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaştırmıştır. Sergilenen tavırlar ise kurultayda bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir” ifadeleri ile ağır eleştirilerde bulunarak partiden ayrılmışlardı.

3’lü kıvılcımı ateşledi kurucu üyeler istifa etti

Bu istifaların ardından partinin kurucu üyelerinden peş peşe istifalar gelemeye devam etti.

İYİ Parti’nin kurucularından olan Fatih Eryılmaz da partiden istifa etti. Kayseri milletvekili adayı olan Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada “Kem aletle kemalat olmaz. Ortaya koydukları ilkeleri ilk kendileri çiğneyenler, çiğnedikleri ilkelerle beraber, ülkenin her yerinde bu harekete umut bağlayan masum insanların umutlarınıda yok etmişlerdir. Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlâklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkânsız olduğunu üzülerek gördüm ve İYİ Parti parti üyeliği, kurucular kurulu üyeliği ve genel idare kurulu üyeliklerinden, istifa ettim” ifadeleri ile adeta partiyi topa tutmuştu.

Çok konuşulan kurucu üye de istifa etti

İYİ Parti’nin kurucularından olan ve gündeme oturan emekli Albay Ali Türkşen de “Politik hayatımın mevcut iktidarı değiştirmeye yetmediğini görüyorum” diyerek siyaseti bıraktığını açıkladı.

CHP’nin İzmir adayına tepki olarak istifa etti

MHP’den 21. Dönem Erzurum Milletvekili olan Cezmi Polat, İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer almıştı. Ancak Polat, yerel seçim sürecinde yaşananlardan doalyı rahatsızlık duyduğunu ifade ederek istifa ettiğini açıkladı. Polat, Meral Akşener’i eleştirdiği açıklamasında “Bu sevdaya yabancı kitlelerin değirmenine su taşıyan bir yaklaşım, kimse kusura bakmasın ama, bizim yapımıza ters düşer. Bu konuda ne demek istediğimizi merak edenlere, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’na bakmalarını öneririm” ifadesine yer verdi.

Akşener’in asker danışmanından HDP istifası

  • İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Ali Aydın da Akşener’in HDP’yi Kürtlerin temsilcisi olarak nitelemesine tepki olarak görevinden istifa etti. Aydın, istifasına ilişkin olarak “Meral Akşener’in, HDP’yi Kürt siyasi hareketinin temsilcisi olarak nitelendirmesi bardağı taşıran son damla oldu. İYİ Parti’ye katılan bazı arkadaşlarımızın FETÖ ile mücadeleleri ve mağduriyetleri magazinsel siyasi söylemlerle dolgu malzemesi yapılmaya çalışıldı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı olan ve Kurucular Kurulu üyeliği de bulunan Mustafa Erdem de partide yaşananlardan dolayı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.