Taşkesenlioğlu’nu Kim atadı sorusunun cevabı. Davutoğlu önerdi Babacan atadı’ iddiası - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Taşkesenlioğlu’nu Kim atadı sorusunun cevabı. Davutoğlu önerdi Babacan atadı’ iddiası

Bu haber 30 Ağustos 2022 - 22:28 'de eklendi ve 4 views kez görüntülendi.

Sedat Peker’in rüşvet iddialarının odağında bulunan eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nu Halkbank yönetimine öneren kişinin Ahmet Davutoğlu, atayanın ise Ali Babacan olduğu iddia edildi. İddianın sahibi DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin’di. Gelecek Partisi Sözcüsü ise Şahin’i yalanlayan bir açıklama göndererek, Davutoğlu’nun atama yapıldığında başbakan olmadığını söyledi. Atama polemiğinin, ilişkileri gergin olan Gelecek ile Deva arasında nasıl bir tartışma yaratacağı merak konusu oldu.

Sedat Peker’in SPK’deki yolsuzlukla ilgili iddialarının odağında bulunan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu   yıllarca FETÖ’nün Bank Asya’sında üst düzey yöneticilik yaptı. Ancak Bank Asya’ya para yatıranlar bile cezaevine girerken Taşkesenlioğlu Halkbank Genel Müdürlüğüne, daha sonra ise SPK Başkanlığına kadar yükseldi. Taşkesenlioğlu’nun, 7 yardımcısıyla birlikte Halkbank yönetimine getirildiği atamada mülakatı bizzat Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yaptığı iddia edilmişti.

Bu iddiayı Cüneyt Özdemir  Deva Partisi ’ne sordu. Parti sözcüsü İdris Şahin, iddiayı doğruladı. Şahin, Taşkesenlioğlu’nun Bank Asya’daki FETÖ’cü ekip tarafından tasfiye edilen ekipten olduğunu ve 2011 yılının mayıs ayında işten çıkarıldığını söyledi. Şahin, Taşkesenlioğlu’nun Halkbank yönetimine atanmasında öneriyi yapan ismin  Gelecek Partisi Genel Başkanı, dönemin Başbakanı  Ahmet Davutoğlu  olduğunu söyledi. Şahin ayrıca Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın Taşkesenlioğlu ailesini yakinen tanıdığını da iddia etti.

GELECEK PARTİSİ’NDEN DEVA’YA YALANLAMA

Gelecek Partisi sözcüsü Serkan Özcan ise iddiayla ilgili DEVA Partisi sözcüsü yalanlayan bir mesaj paylaştı. Özcan, “Sn. Ahmet Davutoğlu   Başbakanlık görevine 28 Ağustos 2014 tarihinde başlamıştır.  Ali Fuat Taşkesenlioğlu ’nun Halkbank Genel Müdürü olarak atanması ise 7 Şubat 2014 tarihindedir.” ifadelerini kullandı.