Sedat Peker’in hedefindeydi…Rüşvet İddiaları Sonrası Saray'da Kritik Ayrılık: Korkmaz Karaca İstifa Etti - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Sedat Peker’in hedefindeydi…Rüşvet İddiaları Sonrası Saray’da Kritik Ayrılık: Korkmaz Karaca İstifa Etti

Bu haber 30 Ağustos 2022 - 22:18 'de eklendi ve 6 views kez görüntülendi.

Korkmaz Karaca, sağlık gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı danışmanlığından ve AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Karaca’nın Peker’in ‘Saray’a uzanan rüşvet ağı’ paylaşımı ardından istifa etmesi dikkat çekti. 

19 Mart 2022,22 Mart 2022, 20 Mayıs 2022 tarihlerinde 2 ay içinde çok ağır 3 kalın bağırsak ameliyatı geçirdim.

Yaşanan süreçte 2021 Haziran ayından itibaren, çeşitli iddialara muhatap oldum.

Özellikle geçtiğimiz hafta; Mine Tozlu Sineren isimli şahısla hiçbir buluşmam ve çıkar talebim olmadığı halde ve daha da önemlisi bu şahıs benimle bir çıkar ilişkisi kurmadığını ilan ettiği halde, devam eden sosyal medyadaki ahlaksız trol linçine farklı bir tepki vermek istiyorum.

Dünyalar güzeli kızım ve eşime kadar varan bu linç artık sağlığımı tekrar tehdit eder hale geldi.

Bu sebeplerle Cumhurbaşkanlığındaki görevimden istifa ediyorum.

AK Parti’nin Ve sayın cumhurbaşkanımızın 2023 yolculuğunda tüm gücüm ile sade bir nefer olarak mücadele etmeye söz veriyorum.

Yıllarca özel sektör yöneticisi Ve yatırımcısı olarak halen de devam ettiğim nazik mücadelemi elbette sürdüreceğim.

Recep Tayyip Erdoğan  liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu kimse engelleyemeyecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun”

KORMAZ KARACA KİMDİR?

1978 yılında İstanbul’da doğan  Korkmaz Karaca   babası Ardahanlı annesi ise Rumeli Mübadilidir. Korkaz Karaca  Uludağ Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi mezunudur.

“Indagro Group”’un Türkiye Temsilciliğini yaptı.

Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok özel sektör ve kamu şirketine danışmanlık hizmeti verdi.  2010-2017 yılları arasında Deniz Baykal’ın Danışmanlığı görevinde bulundu.

Türkiye Başkanlık sistemi ile birlikte hayata geçen ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu’na 8 Ekim 2018 tarihli kararla Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. 23 Mart 2021 tarihinde yapılan AKP Büyük Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi. 19 Nisan 2021 tarihinde, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Merve Karaca ile evli olan Korkmaz Karaca,  İpek  Karaca isimli bir kız çocuğuna sahiptir.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Kaset olayından sonra istifa eden eski CHP lideri Deniz Baykal’a ilişkin iddialarda bulunan Sedat Peker, “Baykal’ın Karaca’nın eline düştüğünü” ileri sürmüştü. Peker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini de Hasan Doğan üzerinden Korkmaz Karaca’nın koordine ettiğini iddia etti. Peker, daha önce Korkmaz Karaca’nın, Avusturya’da ABD’nin talebi üzerine gözaltına alınan ve kara para aklamakla suçlanan iş insan Sezgin Baran Korkmaz’ın tahsis ettiği aracı kullandığını iddia etmişti.

Peker son olarak “Saray’a uzanan rüşvet ağı” mesajlarında Korkmaz Karaca’nın SPK ile sorun yaşayan kişilere aracılık ettiğini iddia etmişti.