


Pakistan, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki savaşa katılım yönündeki talebini reddetti. İslamabad yönetimi, Mekke Anlaşması'nın halihazırda devam eden Yemen Savaşı'nı kapsamadığını savundu. Türkiye ise anlaşmanın üçüncü tarafı olmasına rağmen şu ana kadar konuya ilişkin herhangi bir adım atmadı.
Pakistan, Yemen Savaşı'na katılmayı reddetti
Pakistan ile Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Anlaşması, Yemen'deki savaş nedeniyle yeni bir tartışmanın gündemine geldi.
Suudi Arabistan'ın Pakistan'dan Yemen'deki savaş kapsamında destek ve katılım talebinde bulunduğu, ancak İslamabad yönetiminin bu talebi kabul etmediği belirtildi.
Pakistan yönetiminin kararında, Mekke Anlaşması'nın halihazırda devam eden Yemen Savaşı'nı kapsamadığı değerlendirmesinin etkili olduğu ifade edildi.
Mekke Anlaşması'nın kapsamı tartışılıyor
Pakistan'ın yaklaşımına göre anlaşmanın mevcut savaşın tarafları arasındaki çatışmayı doğrudan kapsamadığı değerlendiriliyor. Bu nedenle İslamabad yönetimi, Suudi Arabistan'ın talebinin anlaşma kapsamında değerlendirilmesine karşı çıktı.
Gelişme, Suudi Arabistan ile Pakistan arasındaki savunma ve güvenlik ilişkileri açısından da dikkat çekti.
Türkiye üçüncü taraf konumunda
Mekke Anlaşması'nda Türkiye'nin de üçüncü taraf olarak yer alması nedeniyle Ankara'nın tutumu da merak konusu oldu.
Ancak şu ana kadar Türkiye'nin, Suudi Arabistan'ın talebi ve Pakistan'ın Yemen Savaşı'na katılmayı reddetmesi konusunda herhangi bir adım atmadığı belirtildi.
Bölgede Yemen merkezli çatışmalar devam ederken, Pakistan'ın kararı anlaşmanın kapsamı ve tarafların yükümlülükleri konusunda yeni bir tartışma başlattı.
Gelişmeler yakından takip ediliyor.
KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: NAFİ FURKAN CANÖZ



