Nedim Şener Sordu? Akşener iktidar olduğunda PKK ile nasıl mücadele edecek? - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Nedim Şener Sordu? Akşener iktidar olduğunda PKK ile nasıl mücadele edecek?

Bu haber 27 Eylül 2020 - 9:58 'de eklendi ve 286 views kez görüntülendi.

CNN TÜRK’te yayınlanan Semiha Şahin’in sunduğu “CNN TÜRK Masası” programından ilginç diyaloglar yaşandı.

Programa Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, 26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Akademisyen Yazar Prof. Dr. Gülümser Heper, Gazeteci Metin Özkan ve Nedim Şener katıldı.

Nedim Şener programın ilgili bölümünde “Yedi parti yan yana geldi yüzde elli artı biri aldılar ve Erdoğan gitti. Peki kardeşim bugün memleketin yaşadığı sorunları PKK terör, FETÖ olayı,Doğu Akdeniz olayını hangi partilerle çözeceksin. Bak şimdi belediyelerde birtakım partilere göre bölümler ayrıştırılıyor ve onların elemanları oralara atanıyor. Mesela HDP demeyecek mi sana PKK’ya operasyon yapabilecek misiniz seçildiğinde? Nasıl yapacaksın?
Bugün Meral Akşener “İki yumruk arasında sıkıştırılan bu vatanın has evladı Kürtler” dediğinde ne yapacakmış? Bir yanda PKK bir anda yönettiği devlet alacak.Sen devlet olacaksın yumruğun bir tanesi sensin ya” diye sordu.

AKŞENER NE DEMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin “Millet Bizi Çağırıyor” sloganı ile düzenlenen 2. Olağan Kurultayı’nda çok tartışılacak bir konuşmaya imza atmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının bir bölümünde İYİ Parti kuruluşu ile ilgili bilgi verirken, İYİ Partiyi Kürtler ve Zazaların kurduğunu öne sürdü.

Akşener konuşmasında “İYİ Parti’yi, son bir umutla; memleketten ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençler kurdu. İYİ Parti’yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar, oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. İYİ Parti’yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürt’ler kurdu, Zaza’lar kurdu. İYİ Parti’yi, “Ali” dedi, “Hızır” dedi diye, Atatürk’ü sevdi diye din düşmanı ilan edilenler kurdu. İYİ Parti’yi, “Mustafa Kemal de benim, Fatih de benim, Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim” diyenler; kutuplaşmadan, iteklenmekten bıkan ‘mahallesizler’ kurdu.” demişti.