Motorine yeniden zam geliyor! Konya'da fiyat 25 lirayı bulacak - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Motorine yeniden zam geliyor! Konya’da fiyat 25 lirayı bulacak

Bu haber 24 Mart 2022 - 17:57 'de eklendi ve 0 views kez görüntülendi.

Benzin ve motorine dün gelen zammın ardından bu gece motorine 1.36 lira zam daha geliyor. Böylece motorinin litresi Konya’da 25 lirayı aşacak.

Benzin ve motorine zamların ardı arkası kesilmiyor. 23 Mart’ta benzine 1 lira 68 kuruş, motorinine 1 lira 59 kuruş zam gelmişti. Bu gece yarısı motorine bir zam daha geliyor. Enerji piyasasından edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 36 kuruş zam geliyor.

MOTORİN 25 LİRA OLACAK

Bu gece gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul’da 25 liraya dayanırken, Konya’da 25 lirayı da aşacak.

Çarşamba günü gelen zam sonrası motorin ve benzin fiyatları şöyle:

23 Mart 2022 çarşamba günü motorinin litre fiyatına 1 lira 59 kuruş, benzine 1 lira 68 kuruş zam geldi. Konya’da bir litre benzinin fiyatı 20,06 TL’ye, bir litre motorinin fiyatı 22,50 TL’ye yükseldi.

petrol-fiyatlari.jpg

6 AYDA BENZİN YÜZDE 162, MOTORİN YÜZDE 212 ZAMLANDI

Bloomberg HT’nin aktardığına göre son altı ayda benzine yüzde 162, motorine ise yüzde 212 zam gelmiş oldu. Yalnızca altı ay önce benzin 7,76, motorin ise 7,30’dan satılıyordu. Grafikte, kısmen yatay seyreden fiyatların 2021’nin son aylarında itibaren büyük bir hızla tırmandığı görülüyor.

MOTORİNE NEDEN DAHA FAZLA ZAM GELİYOR?

Son günlerde üst üste gelen zamlar üzerine akaryakıt fiyatlarındaki farklılık dikkatinden kaçmadı. Motorinin benzinden daha pahalı olmasının sebebini Dünya Gazetesi yazarı enerji uzmanı Mehmet Kara “Uluslararası piyasalardaki motorin fiyatları da yüksek olduğu için Türkiye’de motorine benzin ve LPG’den daha fazla zam geliyor” sözleriyle açıkladı.

MOTORİNİN FİYATININ DÜŞMESİ İÇİN RAFİNERİLER YENİLENMELİ

“Küresel piyasalarda benzin arz fazlası var. Buna ek olarak Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz havzasında benzin üretim kapasitesi yüksek rafineriler var. Motorin üretimi talebin karşısında yetersiz kalıyor. Ve sonuçta Türkiye ve bölgesinde motorinde arz açığı var. Bu da fiyatların artmasına neden oluyor” diyen Kara motorin arzını karşılamak için firmaların tesislerinin yenilemesi gerektiğini ifade etti.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN