


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yavaş, Ankara’nın metro yatırımları, 1,3 milyar dolarlık proje izni ve yaklaşık 800 milyon euroluk Hazine tahvili için Erdoğan ile görüştüklerini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmelerin nedenine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yavaş, belediye hizmetlerinin yürütülebilmesi için merkezi yönetimle iletişim kurulmasının zorunlu olduğunu belirterek, siyasi tartışmaların hizmetin önüne geçmemesi gerektiğine dikkat çekti.
“Bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz?”
Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine yönelik eleştirilere tepki göstererek, “Bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz?” ifadelerini kullandı.
Yavaş, Ankara'nın ihtiyaçları ve devam eden yatırımlar konusunda merkezi hükümetle görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Gündemde metro yatırımları vardı
Yavaş'ın açıklamasına göre Erdoğan ile yapılan görüşmelerde Ankara'nın ulaşım yatırımları da önemli gündem maddelerinden biri oldu.
Özellikle metro yatırımlarının ilerletilmesi ve Ankara'nın ulaşım altyapısının geliştirilmesine yönelik konuların ele alındığı ifade edildi.
1,3 milyar dolarlık proje izni
Görüşmelerde ayrıca yaklaşık 1 milyar 300 milyon dolarlık proje izni konusunun da gündeme geldiğini belirten Yavaş, Ankara'nın büyük ölçekli yatırımlarının hayata geçirilmesi açısından merkezi yönetimle temasların önemine vurgu yaptı.
Yaklaşık 800 milyon euroluk Hazine tahvili
Yavaş'ın açıklamasında dikkat çeken bir diğer başlık ise yaklaşık 800 milyon euroluk Hazine tahvili oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin finansman ve yatırım süreçleri kapsamında bu konunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüldüğü belirtildi.
Mansur Yavaş'ın açıklamaları, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile merkezi yönetim arasındaki ilişkiler ve Ankara'nın ulaşım yatırımları açısından dikkat çekti.
KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: MEVLÜT KARAÇİFTCİ



