Konya' da yaşayan 11 yaşındaki görme engelli Ravzanur 12 ayda hafız oldu - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Konya’ da yaşayan 11 yaşındaki görme engelli Ravzanur 12 ayda hafız oldu

Bu haber 28 Haziran 2020 - 19:37 'de eklendi ve 151 views kez görüntülendi.

Konya’da yaşayan Görme Engelli Karapınar Merkez Kız Kur’an Kursu öğrencisi Ravzanur Koçaker, Kur’an-ı Kerim’i 12 ayda ezberledi.

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaşayan Koçaker ailesinin görme engelli kızı (11) Ravzanur, azim ve gayretle Kur’an-ı Kerimi 12 ay gibi kısa bir sürede ezberleyerek hafız oldu.

4 yaşından sonra görme engelli olan Ravzanur, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında sürdürülen “Proje Hafızlık Kur’an Kursu” programına kayıt oldu.

Ravzanur, program kapsamında hafızlık eğitimiyle birlikte imam hatip ortaokuluna da devam etti.

Koronavirüs sürecinde hafızlığının son 3 ayını uzaktan eğitimle tamamlayan Ravzanur, 12 ay gibi kısa bir sürede hafız oldu.

Okulların koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdiği dönemde, hafızlık Kur’an kurslarında hafızlar derslerini dijital platformları kullanarak hocalarına vermeye devam etti.

Ravzanur’un hafızlık hocası Huriye Sayar, Diyanet Haber’e yaptığı açıklamada; “Birebir ilgi gerektiren hafızlık eğitimi, büyük gayret ve özveri isteyen bir eğitim. Ravzanur kızımız görme engelli olmasına rağmen bu süreçte azminden hiçbirşey kaybetmedi. Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği Braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim’le derslerini yaptı. Hafızlığının son 3 ayını uzaktan eğitimle tamamladı. Bize düşen böyle azimli yavrularımıza rehberlik etmekti. Tabi bu başarıda Ravza kızımızın anne ve babasının fedakârlıkları da etkili oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Kur’an’ı Braille alfabesiyle elleriyle okudu, gönlüyle gördü ve hep dokunarak sevdi. Kendisiyle gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir günde 11 sayfa ezberledi

Hafızlık heyecanını Anadolu Ajansı ile paylaşan Ravzanur, kısa sürede hedefini gerçekleştirdiği için son derece mutlu olduğunu belirterek; “Kısa sürede hafız olmayı hedeflemiştim, bunu da başardım. Zorlandığım zamanlarda gecemi gündüzüme kattım, tamamladım. Kur’an’ı hem elimle okuyarak hem de dinleyerek hıfzettim. Günde ortalama 1-2 sayfayla başladım, sonra bir günde 11 sayfaya kadar ezber yaptım.” diye konuştu.

Ailesinin bu süreçte kendisine büyük destek verdiğini dile getiren Ravzanur, şöyle devam etti:

“Okul derslerinde de başarılıyım. Bursluluk sınavında 1 yanlışla 497 puan almıştım. Hafızlıkla örgün eğitimi de elhamdülillah başarıyla götürdüm. Okulda öğretmenlerimin de büyük desteği oldu. Onların motivasyonuyla hırslandım ve hafız oldum. Hafız adaylarına Kur’an yolunda gitmelerini, insanları hafızlığa özendirmelerini tavsiye ediyorum.”

Başarısının duyulmasıyla çok sayıda kişinin kendisini aradığını anlatan Ravzanur Koçaker; “Tebrik edenler oluyor, bundan dolayı da heyecanlıyım. Cumhurbaşkanımızla tanışmak, görüşmek istiyorum. İki dileğim vardı; biri hafız olmak, bunu başardım, diğeri de Cumhurbaşkanımızla görüşmekti. Sizin aracılığınızla seslenmek isterim; eğer beni duyuyorsa aramasını isterim.” ifadesini kullandı.

-Bizlere büyük mutluluk yaşattı

Anne Rabia Koçaker ise kızının küçüklüğünden beri hafızlık hayali kurduğunu söyledi.

Ravzanur’un kendisi istediği için hafızlığı kolaylıkla tamamladığına işaret eden Koçaker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlkokula başladığında görme engelli bir hoca hanım Kur’an-ı Kerim okumayı öğretti. Kur’an’ı öğrenince gerisi çok kolay oldu. Ezberi çok güçlü. Uzaktan eğitimle son 3 ayını, evde görüntülü ders vererek hafızlığını tamamladı. Evde biz de ezberini dinledik, hocaları da takip etti. Haziranda hafızlığını bitirmeyi istiyordu, başardı. Bizlere büyük mutluluk yaşattı.”

-Geç başladı erken bitirdi

Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emin Dilekli de okulda hafızlık eğitimi ve akademik eğitimin bir arada verildiğini dile getirdi.

Proje kapsamında öğrencilerin 18 ayda hafızlık eğitimini tamamladığını aktaran Dilekli; “Müfredata uygun eğitimin yanında bu öğrencilerimiz hafızlık da yapıyor. Projemiz 3 yıldır sürüyor, 60 hafız adayı öğrenci var. Yaklaşık 40 öğrenci de hafız oldu. Ravzanur 1 yılda hafız oldu. Bu sürenin 3 ayını da uzaktan eğitimle Kur’an kursu hocalarının dinlemesiyle 15 Haziran’da tamamladı. Başta annesi olmak üzere öğretmenleri ve kurstaki hocalarının desteğiyle hayalini gerçekleştirdi. Geç başladı, erken bitirdi.” dedi.