Kapıyı kilitleyip anneanne ve teyzesini diri diri yakan gencin ifadesi kan dondurdu: Üzerlerine benzin döküp ateşe verdim. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Kapıyı kilitleyip anneanne ve teyzesini diri diri yakan gencin ifadesi kan dondurdu: Üzerlerine benzin döküp ateşe verdim.

Bu haber 22 Ocak 2023 - 0:01 'de eklendi ve 10 views kez görüntülendi.

Antalya’da anneannesi ve teyzesi ile para meselesi yüzünden tartıştıktan sonra evi ateşe veren, ardından kapıyı kilitleyerek ikisinin de ölümüne neden olan Okan Altay’ın ifadesi ortaya çıktı. 5 litre benzin dolu bidonla eve geldiğini söyleyen Altay, “Teyzemden alacağım vardı. Anneannem ve teyzemle tartışmaya başladık. Daha sonra üzerlerine benzini döküp ateşe verdim. Daha sonra kapıyı çekip çıktım” dedi.

Muratpaşa ilçesine bağlı Güvenlik Mahallesi 259 Sokak’ta bulunan 7 katlı apartmanın 6’ncı katındaki dairede gerçekleşen olayda Okan Altay, içinde yanıcı madde olduğu değerlendirilen 5 litrelik bidon ile birlikte yaşadığı anneannesi Hülya Çetinkaya’nın evine gelip, tartışmaya başladı.

KADES UYGULAMASIYLA YARDIM İSTEDİLER

Anneanne ve torunu arasındaki tartışmayı duyan, üst katta oturan, Altay’ın teyzesi Filiz Kaplan da telefonundaki KADES uygulaması üzerinden yardım istedi. Kaplan, daha sonra annesi ile yeğeni Altay’ın dairesine indi. Bu kez Okan Altay ile Filiz Kaplan arasında para anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı.

Yangın çıkarıp, tartıştığı anneannesi ile teyzesini eve kilitlemiş (2)

2 KADININ CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Tartışma sırasında, evde yangın başladı. Alevlerin üst kata sıçradığı anlarda, ihbarla bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin çalışması sonucu yangın, yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Evde yapılan incelemede ise 2 kadının cansız bedeni bulundu. Dumandan etkilenen Okan Altay de hastaneye götürüldü.

Yangın çıkarıp, tartıştığı anneannesi ile teyzesini eve kilitlemiş (2)

GÖZALTINA ALINDI

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cansız bedenler, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, hastanedeki tedavisinin ardından Okan Altay’ı gözaltına aldı.

ÜZERLERİNE KAPIYI KİLİTLEDİ

Yapılan incelemede; yangında ölen 2 kişinin, Hülya Çetinkaya ile hemşire kızı Filiz Kaplan olduğu, Okan Altay’ın yangın çıkarıp, teyzesi ile anneannesinin üzerine evin kapısını kilitlediği belirlendi. Altay, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek. Hülya Çetinkaya ile Filiz Kaplan’ın cenazeleri ise otopsi işlemlerinin ardından Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine gönderildi.

Yangın çıkarıp, tartıştığı anneannesi ile teyzesini eve kilitlemiş (2)

Filiz Kaplan

BENZİNİ ÜZERLERİNE DÖKÜP ATEŞE VERMİŞ

Okan Altay, polisteki ifadesinde, 5 litre benzin dolu bidonla eve geldiğini söylediği öğrenildi. Altay’ın, “Teyzemden alacağım vardı. Anneannem ve teyzemle tartışmaya başladık. Daha sonra üzerlerine benzini döküp ateşe verdim. Daha sonra kapıyı çekip çıktım” dediği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı /