


Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ayla Kara'nın ailesi, saldırganın babası Uğur Mersinli hakkında 5 milyon 100 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, Mersinli'nin tüm mal varlığına ihtiyati haciz konulmasına karar verdi.
9 öğrenci ve Ayla öğretmen hayatını kaybetmişti
Olay, 15 Nisan 2026'da Kahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana geldi. İsa Aras Mersinli'nin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 9 öğrenci ile matematik öğretmeni Ayla Kara hayatını kaybetti.
Saldırının ardından yürütülen ceza soruşturmasının yanı sıra, hayatını kaybeden Ayla Kara'nın ailesi de hukuki mücadele başlattı.
Saldırganın babasının mal varlığına ihtiyati haciz
Ayla Kara'nın ailesi, saldırganın babası Uğur Mersinli'nin tüm mal varlığına ihtiyati haciz konulması için mahkemeye başvurdu.
Kahramanmaraş 9'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, başvuruyu kabul ederek Mersinli'nin mal varlığı hakkında ihtiyati haciz kararı verdi.
Mahkemenin gerekçesinde, anne ve babanın çocuklarının üçüncü kişilere verdiği zararlardan doğabilecek hukuki sorumluluğuna ve Yargıtay içtihatlarına dikkat çekildi.
5,1 milyon TL'lik tazminat davası açıldı
İhtiyati haciz kararının ardından Ayla Kara'nın ailesi, Kahramanmaraş 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Uğur Mersinli hakkında 5 milyon 100 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Ailenin avukatı Özcan Kara, tazminat miktarının bilirkişi raporlarıyla ortaya çıkacak zarar doğrultusunda ilerleyen aşamalarda artırılabileceğini belirtti.
Ceza davasında kritik tarih: 4 Eylül
Öte yandan saldırıyla ilgili ceza davasında tutuklu bulunan Uğur Mersinli ile anne Peyman Pınar Mersinli'nin 4 Eylül'de ilk kez hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Uğur Mersinli hakkında 10 kez müebbet hapis ve ayrıca yaralama suçundan hapis cezası talep edilirken, Peyman Pınar Mersinli hakkında da bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemi bulunuyor.
KONYA EKSPRES HABER MERKEZ MUHABİR: MEVLÜT KARAÇİFTCİ



