Erdoğan: Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Erdoğan: Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır

Bu haber 06 Eylül 2020 - 0:04 'de eklendi ve 175 views kez görüntülendi.

Erdoğan, Göztepe Şehir Hastanesi açılışında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Türkiye’in sağlıkta gerçekleştirdiği atılımların anlamı Koronavirüs salgını sürecinde çok daha iyi anlaşılmıştır. Aynı şekilde ülkemizdeki kimi kesimlerin yere göğe sığdıramadıkları bazı devletlerin bu konuda ne kadar sıkıntılı oldukları salgın sebebiyle ortaya çıkmıştır. Maddi zenginliğin sosyal adalet ve eşitliği temin etmeye yetmediği bu süreçte çok acı bir şekilde görülmüştür. Türkiye salgını 40 bin yoğun bakım yatağı, 246 bin yatak kapasitesi, 1213 bilgisayarlı tomografi cihazı, hepsinden önemlisi 1 milyon 100 bin sağlık ordusu ile karşılamıştır. Salgın döneminde de çok sayıda sağlık kurulunu hayata geçirdik.

Kurduğumuz güçlü sağlık altyapısı sayesinde gelişmiş ülkeler dahal pek çok yerde adeta ayyuka çıkan tıkanıkların önüne geçilmiştir. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır. Her yerde bu tarz şeylere uyulmuyor. Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor. Mesafe, maske diyoruz uyulmuyor. ”