Din-Bir-Sen Konya İl BAŞKANI İmam - Hatip ALİ BİTİM "Regaib Kandili Ülkemize ve İslam Alemine kutlu Olsun'' - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Din-Bir-Sen Konya İl BAŞKANI İmam – Hatip ALİ BİTİM “Regaib Kandili Ülkemize ve İslam Alemine kutlu Olsun”

Bu haber 18 Şubat 2021 - 0:21 'de eklendi ve 221 views kez görüntülendi.

Din-Bir-Sen Konya İl BAŞKANI İmam – Hatip ALİ BİTİM 18 Şubat’ta idrak edilecek olan “Regaib Kandili Ülkemize ve İslam Alemine kutlu Olsun”

Din-Bir-Sen Konya İl BAŞKANI İmam – Hatip ALİ BİTİM 18 Şubat Perşembe günü  rahmet ve bereket gecesi olarak adlandırılan, kandiller zincirinin ilk halkası olan Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Müslümanlar recep ayının içerisinde Regaib Kandili’ni de idrak edecekler. Regaib, sözlükte, kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış anlamındaki ragībenin çoğuludur. Regaip Kandili’nde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibadetlerle geçirmek kabul görmüştür. Regâib gecelerinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek,  biz müslümanlar için çok önemlidir. Bu gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımını istiyoruz. Yarın gece Karatay Çelebi Camiinde Yatsı ve Dua Var. Bu gece tüm müslüman aleminin başta olmak üzere Türkiyemizin ve Konyamızın mübarek gecesini kutluyorum, nice gecelere ulaşmamız için Regaib Kandilimiz Kutlu olsun.

Konya Ekspres Haber Merkezi Veysel CANÖZ