Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı İmam- Hatip ALİ BİTİM ''15 temmuz darbesi 28 Şubat darbesinin devamıdır.'' - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı İmam- Hatip ALİ BİTİM ”15 temmuz darbesi 28 Şubat darbesinin devamıdır.”

Bu haber 28 Şubat 2021 - 12:22 'de eklendi ve 194 views kez görüntülendi.

Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı İmam- Hatip ALİ BİTİM:”15 temmuz darbesi 28 Şubat darbesinin devamıdır.” 28 Şubat sürecine karşı verilen mücadelenin direnciyle başlayan süreç hain Feto gurubunun 15 Temmuz’da ki kalkışmasıyla günümüzde oynanan oyunu ortaya koymuştur.

Din-Bir-Sen Konya İl Başkanı İmam- Hatip ALİ BİTİM yaklaşık çeyrek asır sonra yaşananları değerlendirdi. Millet iradesine karşı konulan engelin milletin egemenliğini hissettirmesi ile ortadan kaldırıldığını belirten Ali Bitim “Seçilmiş bir iktidar vardı. Meclis vardı. Hükümet vardı. Hükümeti rahat çalıştırmamak, millet iradesine engel olmak adına böyle bir operasyon düzenlendi. Bir darbe yapıldı. Hükümet zorla istifa ettirildi. Sonra milletin istediği oldu. Siyaset üzerinde vesayet kurmak isteyen ve bin yıl süreceği söylenen böyle bir süreç kısa bir sürede milletin ağırlığını koyması ile milletin egemenliğini hissettirmesi ile demokratik iradesini ortaya koyması ile yok edildi” dedi. Aynı Senaryo bu defa da 15 Temmuz 2016 da sergilenmek istendi. 28 Şubat darbesi Türkiye’nin yıllarına mal oldu. Ekonomimiz büyük sıkıntıya soktu. Yolsuzluklar had safhaya ulaştı. Bunların soruşturulması da mümkün olmadı. Bir takım iç ve dış güçler bunu fırsata çevirdi. Bu dönemde FETÖ’nün de önü doğrudan veya dolaylı olarak açılmış oldu. Hücre yapısına sahip gizli, millet düşmanı, bir ajan, istihbarat örgütü gibi çalışan bir yapıya sahip olduklarından asker içerisinde de kolaylıkla örgütlendiler. 15 Temmuz’a doğru giden taşlar 28 Şubat’ta döşenmiş oldu.

“Artık darbe akıldan bile geçirilemez” 15 Temmuz gecesi milletin ortaya koyduğu duruşun ardından darbenin artık akıllardan bile geçirilemeyeceğini  belirten Ali Bitim  İnşallah milletimizin de inanç ve iradesi ile bundan sonra millet iradesine yönelik teşebbüslerin artık akla bile  gelmeyecektir. 15 Temmuz gibi hain girişime karşı milletin sergilediği toplu tavır, milletçe ortaya koyduğumuz tavır artık darbelerin akıllardan bile geçirilmesini önleyecektir.

Konya Ekspres Haber Merkezi Veysel CANÖZ