CHP’li Özel’den ‘HDP’ye bakanlık verilecek mi?’ sorusuna yanıtı.. AK Parti'ye helal olan, CHP'ye haram olamaz." dedi. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

CHP’li Özel’den ‘HDP’ye bakanlık verilecek mi?’ sorusuna yanıtı.. AK Parti’ye helal olan, CHP’ye haram olamaz.” dedi.

Bu haber 08 Mart 2023 - 22:45 'de eklendi ve 11 views kez görüntülendi.

Akşener’in “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” çıkışının ardından CHP’den açıklama geldi. CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kemal Kılıçdaroğlu tüm partileri ziyaret edecek. Buna HDP de dahil. Tüm seçmenlerden oy isteyeceğiz. AK Parti’ye helal olan, CHP’ye haram olamaz.” dedi. Özel, “HDP’ye bakanlık verilecek mi?” sorusuna da yanıt verdi.

Millet İtifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nu ilan etmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun, HDP ile görüşme olasılığı hakkında konuşan Akşener ise “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” diyen Akşener, “Bakanlık gibi alış veriş olması mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Habertürk yayınına katılan CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel şöyle konuştu:

“İşin zor kısmı geride kaldı. Ben zaten bu liderlerin böyle durum dışında birbirine ne kadar nezaketli olduklarını, kadrolarına nasıl aşıladıklarına bire bir yaşadık. Yine türbülans olabilir ama daha hafif olur. HDP’yi ziyaret olası. Olası deyince olmayası diye de soran olabilir. Sayın genel başkan hiçbir partiyi ötekileştirmeden hepsini ziyaret edecek. HDP’yi de ziyaret edecek. Diğer partilere de ziyaret edecek.

İki liderin Türkiye’de 2023 yılında. Bir tanesinin hapiste olması olacak iş değil. Sayın Demirtaş çok iyi iletişim yürütüyor. Sayın Akşener ile sayın Demirtaş’ın nezaket dilini terk etmeden. Bahçeli ve Erdoğan diliyle değil Demirtaş dili ve Meral hanım diliyle konuşulursa buradan Türkiye kazanır. Masada olanlar bakanlıkları paylaşır. HDP’ye bakan verilemez demem. Bu ittifakın nasıl bakan çıkaracaklarını yazdık. HDP’nin yetkili kurulları var, demokrasi ittifakları var. AK Parti’ye helal olan CHP’ye haram olamaz. Bunlar yapınca aferin, biz yapınca şey. O Türkiye geride kaldı.”

‘MASADA OLAN BAKANLIKLARI PAYLAŞACAK’

Özel, “HDP’ye bakanlık verilecek mi?” sorusuna ise “Dün Meral Hanım’ın açıklaması son derece tatmin ediciydi. Masada olan bakanlıkları paylaşacak. Onların da ayrı bir ittifakı var. Ha şöyle bir şey demem ben; HDP’ye bakan verilemez, HDP seçimi kazanır tüm bakanları alır. HDP eşit bir parti. Bu ittifakımızın seçimi kazandığında nasıl bakanlıkları paylaşacağını biz yazdık zaten.” yanıtını verdi.

MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

Özel, Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce ile ilgili soruya şu karşılığı verdi:

“Partinin alınmış bir kararı yok. O yüzden bilmediğim bir şeyi nasıl anlatayım. Muharrem İnce’yi şahsen çok severim. Dün Özcan Abi’yle kızının kaybından dolayı karşılıklı ağlaştık. CHP’ye saygı duyan, gerçek muhalefet partisi olarak davransalardı aracılık ederdim. Hadi kızdın kapıyı çarpıp gidersin. MYK’mız karar verirse partimize dönerse bir şey diyemeyiz. Döneceklerse yetkili organlar tartışır. Baba evinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti, çok sayıda telefonlar var. Muharrem İnce’yle barışmayı ben de istiyorum, ama çok yıkıcı konuştu. En son Deniz Bey’in cenazesinde konuştum. Muharrem İnce’nin benim üzerimde emeği var. Grup başkan vekilimdi benim.”