AYÇİÇEĞİ, ÇELTİK VE MELASIN GÜMRÜK VERGİSİ DÜŞÜRÜLDÜ - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

AYÇİÇEĞİ, ÇELTİK VE MELASIN GÜMRÜK VERGİSİ DÜŞÜRÜLDÜ

Bu haber 04 Nisan 2020 - 2:37 'de eklendi ve 167 views kez görüntülendi.

Ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi düşürüldü, melas ithalatında vergi haddi sıfırlandı. Sıfır gümrükle 100 bin çeltik ithalatı için tarife kontenjanı açıldı.

Soyadan sonra Türkiye’nin ihtiyacının çok altında üretimi olan ayçiçeği tohumu yağı ithalatında gümrük vergisi düşürüldü. 3 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Karar ile ayçiçeği tohumu yağı ithalatında gümrük vergisi düşürüldü. Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin ihracatına son verdiği ayçiçeğinde, Ayçiçeği tohumu yağı ithalatı ile melas ithalatında gümrük vergisi düşürüldü.

Buna göre, ayçiçeği tohumu yağı ithalatında yüzde 36 olan gümrük vergisi, 1 Şubat-30 Haziran 2020 tarihleri arasındaki dönemde 0 olarak uygulanacak. Kosova menşeili ayçiçeği tohumu yağı ithalatında ise gümrük vergisi oranı önceden olduğu gibi %0 olarak uygulanacak.

HAYVAN YEMİ İÇİN ÖNLEM

Ağırlıklı olarak yem sanayinde kullanılan melas ithalatında yüzde35 olan vergi haddi de sıfıra çekildi.  Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı civa türlerinin ithalatında yüzde 50 olan vergi de, Endonezya ve İran’dan ithalata  yüzde 4,9 oldu.

 100 BİN TON ÇELTİK İTHALATININ YOLU AÇILDI

Çeltik İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ de, 3 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, 31 Mayıs 2020 tarihine kadar sıfır gümrükle 100 bin ton kavuz içinde bulunan pirinç (çeltik) ithalatı için tarife kontenjanı açıldı.

Kararda belirtilen tarife kontenjanı çerçevesinde yapılacak ithalatta gümrük vergisi sıfır, bunun dışında yapılacak ithalatta ise İthalat Rejimi Kararı’nda tespit edilmiş olan gümrük vergisi uygulanacak.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN