


İstanbul Güngören’de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın bıçaklanarak hayatını kaybetmesine ilişkin davada bugün kritik duruşma gerçekleştirilecek. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada, 14 yaşındaki sanık E.Ç. hakkında karar çıkması bekleniyor.
Savcılık 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis istedi
Davanın 9 Haziran 2026’da görülen ilk duruşmasında Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıklamıştı.
Savcılık, E.Ç. hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme”, “6136 sayılı Kanun’a muhalefet” ve “zincirleme şekilde silahla tehdit” suçlarından toplam 13 yıl 6 aydan 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis cezası talep etmişti. Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamı istenmişti.
Karar bugün bekleniyor
İlk duruşmanın ardından mahkeme heyeti, taraf avukatlarının savunmalarını hazırlayabilmesi için davayı 8 Eylül 2026 tarihine ertelemişti. Bugün görülecek ikinci duruşmanın ardından mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.
Davanın sonucunda mahkemenin vereceği karar, Atlas Çağlayan’ın ailesi ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Olay nasıl olmuştu?
İstanbul’un Güngören ilçesinde 14 Ocak 2026’da çıkan kavgada Atlas Çağlayan bıçakla yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili 14 yaşındaki E.Ç. hakkında dava açılmıştı.
Atlas Çağlayan'ın annesi: "Artık evladımın adaletini istiyorum. Hiçbir verilecek ceza beni rahatlatmayacak bunu da biliyorum ama bu cezasızlık algısının da ortadan kalkmasını istiyorum. ‘3 yıl, 5 yıl yatarız, ondan sonra hayatımıza devam ederiz' düşüncesi olmasın artık."

KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: MEHMET EMİN ALTUNEL



