'Amirallere zevzek diyen Akşener, bir zevzek karşısında kekeliyor' - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

‘Amirallere zevzek diyen Akşener, bir zevzek karşısında kekeliyor’

Bu haber 30 Ekim 2021 - 12:38 'de eklendi ve 24 views kez görüntülendi.

İP Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt’te ‘Kürdistan’ çıkışı yapan esnaf karşısında her zamanki hiddetli tavrını bir yana bıraktı. Ümit Özdağ, Akşener’in emekli amirallere karşı söylediği sözleri hatırlattı.

İP Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde Cemil Taşkesen adlı esnaf “Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, ‘Kürdistan’ inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ama ne yazık ki Meclis’te bu ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” ifadesini kullandı.

Meral Akşener’in ise bu sözlere verdiği cevabın cılızlığı dikkat çekti.

Aynı Akşener, Montrö için açıklama yapan 103 emekli amirale “zevzekler” demiş ve amirallere yönelik “darbeci” suçlamasının devam etmesine yol açmıştı.

İyi Parti kucucularından olan ancak İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ iltisiakını açıkladıktan sonra partiden hraç edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Akşener’e tepki gösterdi.

Özdağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Mavi Vatan’ı savunan amirallerimize zevzek diyen kişi, bölücü bir zevzek karşısında kekeliyor. Üzüldüm doğrusu…” dedi.

AKŞENER NE YANIT VERMİŞTİ?
Meral Akşener, Taşkesen’in o sözleri üzerine şunları söylemişti:

“İnsanların Kürt, Türk, Alevi, Sünni olması etnik aidiyetleridir. Dini aidiyetlerine, mezhepsel aidiyetlerine herkes saygı duymak zorundadır. Sen, ‘Burası Kürdistan’ diye tariflersen… Ben başından beri bir şey söylüyorum. Biz bu ülkenin sınırları içerisinde bir bütün müyüz, değil miyiz? Sorunun cevabı bir. O cevabı da verecek olan hem sensin hem benim. Ben Türk’üm, sen Kürt’sün. Dolayısıyla bir Kürt’le bir Türk’ün vereceği bir cevaptır. Diyeceğim ki ‘Cemil, bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne’den Kars’a denir ya, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna ‘evet’ diyorsan… Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil.”

İşte o diyaloglar…