AKP'li vekil Araplar'ı şikayet edenlere 'vatan haini' dedi… - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

AKP’li vekil Araplar’ı şikayet edenlere ‘vatan haini’ dedi…

Bu haber 25 Temmuz 2022 - 21:00 'de eklendi ve 8 views kez görüntülendi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, kentte sığınmacılara karşı yükselen tepkilere verdiği cevapla tepkileri yeniden üzerine çekti

AK Parti Trabzon  Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Körfez Ülkelerinden Trabzon ve bölgedeki diğer illere akın eden Arap  turistlerle ilgili şikâyette bulunan vatandaşları hedef alan bir açıklama yaptı. 

Ayvazoğlu, Arap turistlerle ilgili sosyal medyadan yükselen tepkilere video çekerek cevap verdi. Ayvazoğlu, Trabzon meydanında çektiği tehditvari cümlelerle dolu videoda “Yılların emeğini bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz. Buna sessiz kalmayız herkes bilsin, herkes ayağını da denk alsın” ifadelerini kullandı.

Tehditvari cümlelerle çektiği videoyu sosyal medya hesabından yayınlayan Ayvazoğlu, şunları söyledi:

“Trabzon ve bütün Doğu Karadeniz Bölgesi için önemli bir değer olan Turizmin en önemli unsuru Arap coğrafyasından gelen turistlerin bölgemiz turizmine olan ekonomik katkıları hepimizin malumu. Bu Türk turizminin geleceği ve turizmden elde edilen gelirin artırılması açısından önemli bir faktör. Arap ülkeleri vatandaşları için önemi oldukça fazla olan yeşilliği, yaylaları, gölleri ile doğal çekiciliğin merkezi durumundaki bölgemiz Doğu Karadeniz hazır altyapısı, tesisleri ile önemli imkanlar sunmaktadır.

Fakat bu alt ve üst yapı yatırımları, bu tesisler, bu ulaşım ağları çok büyük emekler verilerek oluşturuldu. Neticede bölge olarak emelimize önemli ölçüde ulaştık ve meyvelerini toplamaya başladık. Bakın bu yıl içerisinde yani şu ana kadar inen uçak sayısı 9 bini aştı, günlük ortalama araç kiralama sayısı 7 bin oldu. Rakamlara bakar mısınız? Özellikle Körfez ülkelerinden yüzbinlerce turistin tercihi oldu şehrimiz. Arap turistlerin bugüne kadar özellikle rağbet ettiği, favori şehri Cenevre ile yarışıyor Trabzon” 

ARAP DÜŞANLIĞINI DA DIŞ MİHRAKLAR KÖPÜRTMÜŞ!

Konuşmasında bölge esnafının yüzünün güldüğü, on binlerce insana istahdam alanı açıldığı, bölgede ekonimik hayatın canlandığını iddia ettiği konuşmasında sosyal medya üzerinden Arap düşmanlığı püskürtüldüğünü ileri süren Ayvazoğlu, bunu yapanları vatan haini olarak adlandırırken, şöyle devam etti:

“Arap misafirlerimizi hedefe koyan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir de? Kim bu sosyal Arap turisti misafirlerimizi hedefe koyan sosyal medya paylaşımlarının sahipleri? Kim bu provakatörler? Açıkçası ben bunları bir avuç ırkçıdan ibaret diye de düşünmüyorum. Bana daha çok ulusal ekonomimizi darbeleme maksatlı operasyonel bir girişimin failleri gibi geliyor bu şahıslar. Bana daha çok turizm pazarından daha fazla pay alabilmek için yarıştığımız rakip ülkelerin turizm ajanları gibi geliyor bunlar.

Fakat ilan ediyorum; yılların emeği ile ortaya çıkmış bu tabloyu bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz. Hukuki yollara başvurmak dahil her türlü yakalarına yapışırız. Hadlerini bilsinler! O rahatsız olanların, o Arap turistlerimizi, misafirlerimizi hedefe koyanların bu bölgeye, bu şehre bir faydaları var mı? Yahu turizmde etnisite, kavmiyetçilik mi olur? Turistin milliyeti mi olur? Efendim Arapça tabelalar varmış da işyerlerinin üzerinde, e nasıl anlaşacak esnafımız bu insanlarla? Nasıl satacak malını?  Bodrum’da Antalya’da ağırlıklı müşteri kitlesi Alman ve İngiliz turistler için asılı Almanca yahut İngilizce tabelalardan da rahatsız oluyor musunuz?

Bu turizmimiz üzerinden ulusal ekonomimizi hedefe koyma girişimleri karşılıksız kalmayacaktır ve bu sadece şehrimiz Trabzon’a değil ülkemize kötülüktür, ihanettir. Buna sessiz kalmayız, herkes bilsin, herkes ayağını da denk alsın.”