Yeşim Salkım : Çok sayıda şantaj kasedi olan var - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Yeşim Salkım : Çok sayıda şantaj kasedi olan var

Bu haber 08 Mart 2020 - 14:29 'de eklendi ve 173 views kez görüntülendi.

Yeşim Salkım, Gülben Ergen’den başka şantaj için çekilmiş kasetleri olan ünlüler olduğunu açıkladı. Salkım, eski eşi Hakan Uzan’la birlikte iken gördüklerini anlattı.

Şarkıcı Yeşim Salkım, Gülben Ergen dışında şantaj yapmak için çekilmiş çok sayıda cinsel içerikli kaseti olduğunu belirtip, “Bir dönem öyle güçlü biriyle evliydim ki eşi olarak orada dönen her şeyi biliyordum. Çok ağır şeylerdi. Keşke bir krem icat etseler, gözüme sürsem ve bütün gördüklerimi unutsam” dedi. Salkım, bir dönem Hakan Uzan ile evliydi ve Gülben Ergen kasedinin Uzanlar’da olduğu ortaya çıkmıştı.”dedi.

Yeşim Salkım, yeni klibinizin teaser’ında video kaset izlediği görüntüleri kullanınca Gülben Ergen’e mesaj gönderdiği şeklinde yorumlanmıştı. Yeşim Salkım, o görüntünün eski polemiklerle ilgisinin olmadığını söylese de ardından bomba açıklamalarda bulundu. İşte Yeşim Salkım’ın Hürriyet’ten Hakan Gence’ye verdiği röportajın ilgili kısmı:

Kadınlar Günü’nde kadına şiddet en çok konuşulan konulardan. Siz hiç şiddete maruz kaldınız mı?

Evet. Annem fiziksel olarak şiddet görmüş bir kadındı. Ben de iki evliliğimde fiziksel şiddete maruz kaldım.

Ne yaptınız?

Çok korktum. Bunun adım adım gelen bir şey olduğunu anladım. Kadın bunu önce yatakta yaşar. Sonra sizi başkalarının yanında küçük düşürürler. En son noktada fiziki şiddet gelir. Şiddet gördüğümde karşılık verdim. Ama kadınlara şunu diyebilirim, “Bir kerelik oldu, bir daha olmayacak” diye asla düşünmeyin.

Genç yaştan itibaren sahnelerdesiniz. Erkek egemenliğinin etkilerine orada ne kadar maruz kaldınız? Mesela hiç cinsel tacize uğradınız mı?

Evet, uğradım. Fuarda ilk sahneye çıktığımda o gazinonun patronuydu, benden yaşça çok büyüktü, şu an rahmetli oldu. Yaşadıklarımı oradaki iki gazeteci dostuma anlattım, sahne sonrası etrafıma çember kurup beni öyle çıkardılar. Türkiye’de bazı büyük patronlar “Eğer bunları istiyorsan bunları yapmalısın” şartıyla karşına geliyor. Bana da böyle teklifler geldi. Cebimde sadece dolmuş paramla o masalardan kalktım.

Yeni klibinizin teaser’ında video kaset izlemenizi eski polemiklerinize bağlayanlar oldu.

O videoda kadın ekranda katilin uşak olduğunu görüyor. Bunun oralara çekilebileceğini düşünmedim. Canım ayrıca bu ülkede bir tek VHS kaseti olan Gülben mi? Niye onun üzerine alınalım ki?

Başka şahitlikleriniz oldu mu?

Tabii ki. Ülke çok karışık. Başkalarının başkalarıyla çekilmiş, şantaj yapmak için kullanılan çok kaset var. Kimse korunaklı alanda değil.

HAKAN UZAN’IN EŞİ OLARAK DÖNEN HER ŞEYİ BİLİYORUM

Neden hep bunlar size denk geldi?

Bir dönem öyle güçlü biriyle evliydim ki eşi olarak orada dönen her şeyi biliyordum. Çok ağır şeylerdi. Keşke bir krem icat etseler, gözüme sürsem ve bütün gördüklerimi unutsam.

Kasetleri izlediğinizde bir kadın olarak canınız acımadı mı?

Asla izlemedim, videodan görüntüler fotoğraf olarak alınırdı. Tabii üzüldüm ama oradaki kadın da bunu kabul ediyor. Çünkü o yıllarda bütün kameralar kafam kadardı. 90’lı yıllarda video kaseti olan bir insanın “Benim haberim yoktu” deme lüksüne sahip olmadığını biliyorum.

Peki neden odağınızda sadece bir isim oldu?

Diğer isimlerin eşimle bir alakası yoktu.

Son ayrılığınızdan sonra birden isimler vererek geçmişle hesaplaşmaya başladınız. Orada mı devreler attı?

Beş sene önce rahim kanseri oldum. Tümörle birlikte rahmim alındı. Herkesten sakladım. İki ay sonra eşim gitti. Ona kızmıyorum ama çok üzüldüm. Kemoterapi gördüm, saçlarım döküldü. Bunlar yaşanırken İzmir’den bir arkadaşım arayıp yaşanan bazı olaylarla ilgili bilgiler verdi. Ben de ölmeden yarım kalan hikâyeyi tamamlamak istedim. “Hastayım, gidiciyim, sadece G.E. değil, onun gibi olan herkesin gerçek yüzünün ortaya çıkması gerekiyor” dedim. Don Kişotluk yapıp maskelerimizi çıkaralım, huzurlu bir şekilde yaşayalım istedim.

Huzura erildi mi?

Benim o şahıstan istediğim tek bir şey vardı, bir özür. Bu olsaydı bu mevzu çoktan kapanmıştı. Yanlış anlama, bu özrü de eski eşimle birlikte olduğu için, çıkıp beni taklit ettiği, benimle ilgili konuştuğu için isterdim.