Ünlü anketçi: CHP içinden yeni bir parti çıkacak - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Ünlü anketçi: CHP içinden yeni bir parti çıkacak

Bu haber 09 Temmuz 2020 - 0:13 'de eklendi ve 268 views kez görüntülendi.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı YouTube yayınında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. CHP’nin içerisinden yeni bir parti çıkacağını ifade eden Kulat, CHP’li İlhan Kesici’nin parti kurma çalışmalarına başladığını iddia etti. Kaynak: Ünlü anketçiden bomba iddia: CHP içinden yeni bir parti çıkacak

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat Bizim TV YouTube kanalında Şaban Sevinç’in konuğu oldu.

Kulat, bugün yaptığı paylaşımda sarf ettiği “Daha AKP kurulmadan “ism-i şahanesi Türkiye’nin uluslararası akreditasyonu en yüksek vizyoner siyasetçisi” olarak sunulan zat-ı muhterem; yıllar yıllar bekledi; şimdi parti kuruyor. Bu nasıl bir kör bakış ki; en kötü zaman, en yanlış zemin; en kötü şartlar onu bekliyor…” ifadelerine de açıklama getirdi.

Kulat, yaptığı açıklamada “Ankara’da belki farklı gerekçeler ve farklı bir altyapı var ki siyasi parti kurma ihtiyacı doğdu. Pek çok kişi bu konuda adım atıyorlar. Bunlardan biliyorsunuz gelecek partisi kuruldu, DEVA partisi kuruldu. Öztürk Yılmaz parti kuruyor. Hüseyin Güler gibi eskiden siyaset yapmış birilerinin bir çalışması var. Rıfat Serdaroğlu’nun Çoban Ateşi olarak ifade edilen parti çalışması var. Daha başka da var bu noktada Yargıtay’da da 80’in üzerinde parti var şu anda” dedi.

Kulat, kendisinin kastettiği ismin ise İlhan Kesici olduğunu belirterek “İlhan Kesici’nin parti kuracağı ya da kurulu partilerden şartlarını yerine getirmiş olanlardan birinin başına geçeceği yönünde Ankara’da yoğun bir değerlendirme yapılıyor” ifadelerini kullandı.

kulat-004.jpg

“BİR SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANINDAN DUYUM ALDIM”

İlhan Kesici ile bu konuda herhangi bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Kulat, “Birbirinden farklı kesimlerden aldığım bilginin sonucu olarak bu değerlendirmeyi yaptım ben. Bireysel anlamda İlhan Kesici ile ilgili olumsuz bir değerlendirme değil benim buradaki kastım. Geçmişte, AKP’den de önce yani Türkiye’nin son 30 yılında çok konuşulan pek çok makama layık görülen bir isim İlhan Kesici. Tabiiki kurar ya da kurmaz o süreci de zaman içerisinde göreceğiz ama konuşuluyor bütün bunlar” değerlendirmesinde bulundu.

Kulat aldığı bilginin kaynağına yönelik ise “Bu bilgiyi bir siyasi partinin genel başkanından, birkaç farklı partinin önemli isminden aynı bilgiyi alınca bilginin önemli olduğu kanaatindeyim” dedi.