BIST 100
13.704,52 -0,78%
DOLAR
47,7383 0,09%
EURO
55,1232 0,08%
GRAM ALTIN
6.709,12 -0,33%
FAİZ
41,63 0,07%
GÜMÜŞ GRAM
99,39 -1,46%
BITCOIN
63.373,00 -1,15%
GBP/TRY
64,5190 0,10%
EUR/USD
1,1543 0,00%
BRENT
89,09 1,56%
ÇEYREK ALTIN
10.969,40 -0,33%
Konya Açık
Konya hava durumu
25 °
Reklam
  • ANASAYFA
  • DÜNYA
  • Trump’ın koronavirüs için önerdiği ilaçtan üç kişi zehirlendi!

Trump’ın koronavirüs için önerdiği ilaçtan üç kişi zehirlendi!

Reklam
trump-in-koronavirus-icin-onerdigi-15888
Reklam

Nijerya’da koronavirüse karşı ilaç kullanan 3 kişi zehirlendi. Kullanılan ilacın ABD Başkanı Trump’ın geçtiğimiz hafta virüse iyi geldiği gerekçesiyle öne sürdüğü ilaç olduğu belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz hafta korona virüsü tedavisinde iyi geldiğini öne sürdüğü klorokin isimli ilaç, Nijerya'da üç kişinin zehirlenmesine yol açtı.

İlacı içen üç hasta tedavi görüyor

Nijeryalı yetkililer, Trump'ın sözlerinin ardından klorokin içen üç kişinin hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Yetkililer uyardı

Duvar'ın CNN'den aktardığı haberine göre, Nijerya'nın başkenti Lagos'ta üç kişi bu ilacı aşırı dozda aldı. Bu kişiler hastaneye kaldırılırken, yetkililer korona virüsüne karşı tedavi niyetine evde doktor gözetiminde olmadan bu ilacın kullanılmaması için resmi uyarıda bulundu.

İlacın fiyatı 4 kat arttı

Nijerya'da Trump'ın açıklamalarının ardından çok sayıda kişinin klorokin stokladığı, ilacın fiyatının bazı yerlerde dört kat arttığı belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Trump geçtiğimiz günlerde, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onaylı olmamasına rağmen klorokinin koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu öne sürmüştü. Trump'ın konuşmasında FDA'nın bu ilacı onayladığını söylemesi tepki çekmiş; kurum hemen ardından bir düzeltme yayınlamıştı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?