Siz iktidara geldiniz diye susacak mıyız; bütün kavga sizi makam, mevki sahibi yapmak için miydi? - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Siz iktidara geldiniz diye susacak mıyız; bütün kavga sizi makam, mevki sahibi yapmak için miydi?

Bu haber 20 Haziran 2020 - 8:20 'de eklendi ve 430 views kez görüntülendi.

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, iktidar cephesinden bir kesimin bazı yazılarını “Bunu topluma aktarmanın ne alemi var, yukarıdakilere söylesen” diyerek eleştirdiğini söyledi. Akit yazarı, “28 Şubat’ta biz niye sokaklardaydık. Siz yönetime geldiniz diye biz susacak mıyız şimdi. Bütün kavga sizi iktidara taşımak, makam, mevki sahibi yapmak için miydi” diye sordu.

Dilipak, “Kendi aralarında konuşuyorlarmış!” başlıklı köşe yazısında yazılarının muhalif kesim tarafından alıntılanmasının iktidar cephesinde rahatsızlık yarattığını söyledi.

“28 Şubat’ta niye sokaklardaydık?”

Dilipak, şunları söyledi:

“Laik” bir ülkeyiz, Avrupai “Medeni yasaları”na göre yönetiliyoruz ya,(!) o zaman bu olup bitenler karşısında sessizce köşemize çekilip oturmamızı bekliyorlar birileri. Peki 28 Şubat’ta biz niye sokaklardaydık. Siz yönetime geldiniz diye biz susacak mıyız şimdi. Bütün kavga sizi iktidara taşımak, makam, mevki sahibi yapmak için miydi. O zaman siz gidin FETÖ gelsin, onlar bu işi daha iyi yapar. O zaman geri dönün BOP’çu olun, böylece 22 İslam ülkesinin ifsadı için taşeron olun. PKK sorunu da çözülür, PYD sorunu da çözülür o zaman. Ekonomik kriz de olmaz. Onlar da zaten bunu istiyorlar. Bizi rol model olarak İslam dünyasına sunmak istiyorlar. McKinsey’den özür dileyin buyursun geri gelsinler!. (Zaten gitmemişlerdi ki)!? Çok partili döneme geçerken, bütün çaba “TSE damgalı bir din” için değil mi idi. Dün, resmi din öğretisine karşı “Bu din benim dinim değil” diye yazmamalı mı idim yoksa; bizim Yeşil Feminist, Yeşil Kemalist, Yeşil Kapitalist, Yeşil Komünist, Yeşil Liberallere göre. Bizimkilerin ötekilere benzeyenleri yanında, ötekilerden bilip, kalbi Hakk’a ve hakikata ısınanlar da yok değil bu arada. Belki gelenler, gidenlerden fazladır bu arada.

“Bu millet onları kolay kolay affetmez”

“Yarım asırlık yazı hayatımda genel anlamda rüşveti kelam etmedim” diyen Dilipak, yazısına şöyle devam etti:

Kimseye kasten zarar vermek için yazmadım ya da kalemimi menfaat karşılığı kimseye kiraya vermedim. Elbette benim de yanlışlarım oldu, olacak. İlk farkına vardığımda düzeltmeye çalıştım. Ve böyle yapmaya da devam edeceğim inşallah. Duam odur ki, Allah (cc) beni bu ikrarımla haşretsin.. Dilimin,  kalbimin, kalemimin PAK olması ve öyle kalması. Yakanızdaki rozet, bu kafayla giderseniz, sizi halkın öfkesinden koruyamaz. Ve bu milletin alameti farikalarına karşı başkalarının yanında saf tutanlar yarın o statülerini ve imtiyazlı konumları ellerinden gittiğinde, korku belası pişmanlık gösterir gibi yapsalar da, bu millet onları kolay kolay affetmez, bugün dost edindikleri de onlara merhamet etmezler.

Akit yazarı, yazılarında söylemeye çalıştığını “Şuralarda şöyle yanlışlar ve bunu içinizdeki birtakım yanlış adamlar yapıyor. Bu adamlardan uzaklaşmaz ya da onları kendinizden, o makamlardan uzaklaştırmazsanız bir yandan Allah’ın yardımından mahrum kalırsınız, öte yandan; onların yaptıkları yüzünden onların zararı size de dokunur” diyerek özetledi.

Kaynak:Yeni Akit