Sedat Peker'in rüşvet ağı paylaşımlarının odağındaki isim olan Mine Tozlu Sineren, iddiaları doğruladı - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Sedat Peker’in rüşvet ağı paylaşımlarının odağındaki isim olan Mine Tozlu Sineren, iddiaları doğruladı

Bu haber 28 Ağustos 2022 - 0:05 'de eklendi ve 4 views kez görüntülendi.

Sedat Peker, aralarında SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun yer aldığı bir rüşvet çarkı iddiasında bulundu.  holding sahibi Mine Tozlu Sineren, katıldığı yayında Peker’in iddialarını doğrulayarak, “Sedat beyi çok eskiden tanırım ama birkaç seneden beri konuşmuyoruz. Bu bilgileri nereden öğrendi çok şaşırdım.” dedi.

Suç örgütü liderliğinden hüküm giyen   Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenoğlu, kardeşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Eski Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı ile ilgili bir rüşvet sarmalı olduğuna ilişkin iddialarda bulundu.

RÜŞVET ÇARKI İDDİASI

Paylaşımların da Sedat Peker, SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu‘nun kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren‘i, AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu‘na yönlendirdiğini iddia etti. Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyleyen Peker, burada Mine Tozlu’dan 12 milyon lira danışmanlık adı altında “rüşvet” istendiğini öne sürdü ve belge paylaştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtti. Peker, Cumhurbaşkanı Danışmanı Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyledi.

ŞİRKETLERİNDEN ORTAKLIK VE İKİ LÜKS ARABA İSTEDİ

Mine Tozlu Sineren’in daha sonra eski Kıyı Koruma Genel Müdürü ve TOBB üyesi Salih Orakcı’ya yönlendirildiğini söyleyen Peker, Orakcı’nın, Mine Tozlu Sineren’in şirketlerinden birinde ortaklık istediğini ve iki lüks araba parası aldığını iddia etti. Orakcı’nın arabalar dışında 2,5 milyon lira istediğini de öne süren Peker, “Mine Hanım bu parayı da yollar. Ancak tüm bu süreçlerden sonra sermaye artırımı işi olmayınca Mine Hanım ortaklık işlerinin iptal edilmesi için talimat verir” dedi. Peker, konuyla ilgili Twitter’da paylaştığı ve kamuoyuna açıklayarak, aleniyet kazandırdığı WhatsApp yazışmalarını da yayımladı.

MİNE TOZLU SİNEREN İDDİALARI DOĞRULADI

Halk TV’ye katılarak iddiaları doğrulayan açıklamalarda bulunan Sineren, “Ben Sedat Peker’i eskiden tanırım ama bu bilgilere nereden ulaştığını bilmiyorum. Görünce çok şaşırdım. Sadece tanışıklığım var. Bana daha önce yaşadığım bu sıkıntılardan dolayı geçmiş olsun mesajı iletti. Sedat Peker’in yazdıklarında doğru olmayan ufak tefek şeyler var” dedi.

“VERDİĞİM PARALARLA İLGİLİ İCRA DAVASI AÇTIM”

Sözlerini sürdüren Tozlu, “Ben Salih Orakçı’ya verdiğim paralarla ilgili icra davası açtım. Benim şirketimim kasasından avans olarak çıktı ve geri dönüş olmadı. Ben kendi başımın çaresine bakacağım diyerek verdiğim paraları geri istedim. Dekontlarım var ve bunları icraya koydum. Sermaye arttırımı reddedilince Adana’da bir otobüs firmasına yatırım yapıyorum. Şirketin 27 milyon vergi borcu var ve bunları yapılandırarak yatırım yapıyorum. Şirket ortaklarına para ödemeden işletmeye başlıyorum.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

İddialarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin parti örgütünün pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağını duyurarak hakim ve savcılara çağrıda bulundu. Paylaşımında Gülşen’in İmam hatiplilerle ilgili konserinde söylediği sözlere de değinen Kılıçdaroğlu, “Pazartesi parti örgütümüz suç duyurusunda bulunacak. Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi; hem konser falan değil, konu SPK… Gençler sakın birbirinize düşmeyin! Hakaret falan değil mesele. Sizi kavga ettirmek istiyorlar çünkü paraya tapıyorlar. Paratapar bunlar.” ifadelerini kullandı.