Saray Cami İmam Hatibi Ali BİTİM: Camilerimiz kandilde bomboş kaldı - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Saray Cami İmam Hatibi Ali BİTİM: Camilerimiz kandilde bomboş kaldı

Bu haber 22 Mart 2020 - 12:35 'de eklendi ve 266 views kez görüntülendi.

Saray Cami İmam Hatibi Ali Bitim: Korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle camilerin kapalı olacağının açıklanmasının ardından Miraç Kandili’nde her yıl düzenli olarak 1, Organize caminde üç aylar münasebeti sebebiyle mübarek gecelerimizde kandil etkinliği yapılırdı.Bu yıl Korona virüsü sebebiyle etkinlik yapılamadı.Bu durumdan çok üzüntü ve mahsunluk duyduk.Cuma mahsun, Miraç mahsun, Cemaatimiz mahsun , biz mahsunuz

Hüzünlenin kardeşlerim, kalbimiz sıkışsın, gözlerimizden yaşlar boşalsın.
Sevinci doya doya yaşadığımız gibi hüznü de her şeyiyle yaşayalım.
Fecirden gruba gözyaşı, istiğfâr, zikir, tesbih, dua ve yakarış Cuması ,yakarış Miracı. yakarış gecesi…Huşû içerisinde tefekkürle, dua ve niyazla, yürek sızısıyla ezanı bekleyelim.Beklemeye koyulalım namaz vaktini dört gözle, heyecanla,Peygamber-i Zîşân Efendimiz’e, Muhammed Mustafa’ya çokça salâtu selâm okuyalım.Namazımızı edâ edelim.
Secdelerimiz dualarımız olsun, bitmek bilmesin, yalvarıp yakaralım Rahmân, Rahîm, Kerîm Rabbimize.Affet Allahım! Affet Allahım!
Ellerimizi semaya, kalbimizi Rabbimize açalım.Camilerimizle, Cumalarımızla, Mübarek gecelerimizle kardeşlerimizle buluştur bizi Allahım!Ülkemizi, tüm dünya milletlerini bu salgın hastalıktan şafi sıfatınla koru allahım.

HABER : Veysel CANÖZ