SADAT'a “Yasa dışı örgüt!” iması - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

SADAT’a “Yasa dışı örgüt!” iması

Bu haber 07 Şubat 2021 - 12:18 'de eklendi ve 126 views kez görüntülendi.

Avukatın birisi SADAT hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat İsmail Sami Çakmak, resmî sitesinden suikast ve gayri nizami harp eğitimi verdiğini ve İslam ülkeleri arasında savunma işbirliği oluşturmayı hedeflediğini duyuran, eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu özel güvenlik şirketi SADAT hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Avukat İsmail Sami Çakmak, “Bu şirket bir A.Ş değil, yasa dışı bir suç örgütüdür. Şirket kisvesiyle kurulmuş ve sunulmuştur” iddasında bulunundu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Avukat Çakmak savcılığa ilettiği dilekçede, Tanrıverdi’nin kurduğu güvenlik şirketinin resmi sitesinden yaptığı duyuruda, suikast ve gayri nizami harp eğitimi verdiğini belirtti. Çakmak, şirketin amacını “İslam ülkeleri arasında savunma işbirliği ortamı oluşturmak” olarak ilan ettiğine dikkati çekti.

Tanrıverdi’nin eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olduğunu ve İslâm Birliği’nin Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız” dediğini anımsatan Çakmak, Tanrıverdi hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi.
Buna karşılık Tanrıverdi’nin sözleri nedeniyle soruşturma açılmasına gerek görülmediği kararı alındığını belirten Çakmak, “İşlendiğini iddia ettiğimiz suçunun yaptırımsız kalmasından cesaret alan şikâyetli, 2021 yılının Ocak ayında yeniden aynı suçları işleyerek kamuoyunun önüne çıkmış bulunmaktadır” dedi.

“BU ŞİRKET BİR A.Ş DEĞİL, YASA DIŞI BİR SUÇ ÖRGÜTÜDÜR”

Çakmak, “Şikâyetli amaçlarını gerçekleştirmek için kanuna karşı hilenin tüm ustalık ve inceliklerini kullanarak SADAT adı altında bir şirket kurmuştur” diyerek, “Bu şirket bir A.Ş değil, yasa dışı bir suç örgütüdür. Şirket kisvesiyle kurulmuş ve sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Çakmak, SADAT hakkında, “Anayasayı ortadan kaldırmaya çalışmak” “yasa dışı örgüt kurmak” ve “kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” suçlarından işlem yapılmasını istedi.

Konya EKSPRES Haber Merkezi Veysel CANÖZ