Saadet lideri: Vergi alınmasın borçlar ertelensin - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Saadet lideri: Vergi alınmasın borçlar ertelensin

Bu haber 18 Mart 2020 - 17:41 'de eklendi ve 191 views kez görüntülendi.

Koronavirüs nedeniyle toplumun farklı kesimlerinde oluşabilecek ekonomik yükler için gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hane halkının temel giderlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve su faturalarından vergi alınmaması gerektiğinin altını çizerken, iş dünyasının borçlarının ise ertelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Saadet Partisi, koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkisini en aza indirmek için ekonomik önlem paketini açıkladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hayatın yavaşlatılmasıyla birlikte toplumun farklı kesimlerinde oluşabilecek ekonomik yükler için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. Karamollaoğlu, konuya ilişkin olarak, “Bu sebeple; hane halkının temel giderlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve su faturalarından vergi alınmamasını, esnafın ve iş dünyasının başta kamuya olan vergi borçları olmak üzere, kamu bankalarına olan kredi borçlarının tehirini gerekli görüyoruz” dedi. Karamollaoğlu, “İktidarın gecikmeden gerekli adımları atmasını önemsiyor, ayrıca bu hususta meslek kuruluşlarının ve özellikle Odalar Birliği’nin etkin olmasını bekliyoruz. Yaşadığımız bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde, tedbirlere riayet ederek aşacağımıza yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KREDİ MÜESSESESİ FAİZSİZ BİR ŞEKİLDE İŞLETİLMELİ”

Millî Gazete’ye alınacak önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir, üretimin aksamaması gerektiğinin altını çizerek, “Üretimin kesilmemesi ve sürdürülmesi için devlet tarafından gerekli destek verilmeli. Vatandaşın zarar görmeyeceği şekilde bir üretim ve tüketim dengesinin muhafaza edilmesi gerekiyor. Onun için mesleki kuruluşlara çok büyük görev düşüyor. Özellikle Odalar Birliği ve esnaf kuruluşları, yetkililere, hükümete destek vermelidir. Bir de unutulan bir kesim var; işçi sendikaları. Özellikle işçi sendikalarıyla birlikte hareket edilmesi gerekir. Çünkü çalışan kesimin işlerini kaybetmesi durumunda hükümet, iş sendikaları ve ilgili meslek kuruluşlarının işbirliği halinde işini kaybeden vatandaşların geçim şartlarını geliştirmesi gerekir. Ayrıca devletin özellikle kredi müessesesini şu anda Amerika’da olduğu gibi faizsiz bir şekilde işletmesi gerekir” diye konuştu.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN