Ordu'da Alamut Kalesi gibi tarikat yurdu - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Ordu’da Alamut Kalesi gibi tarikat yurdu

Bu haber 31 Temmuz 2020 - 13:28 'de eklendi ve 173 views kez görüntülendi.

Ordu’nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü’nde Ormanlık alanın içerisinde, kayanın üzerine yapılan tarikat yurdu “bu kadar da olmaz” dedirtti.

Türkiye bu aralar gündem siyasi tartışmalar kilitlense de ülkedeki cemaat ve tarikat yapılanmaları hız kesmeden devam ediyor. İddiaya göre; Ordu’nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü’nde Ormanlık alanın içerisinde, kayanın üzerine yapılan tarikat yurdu “bu kadar da olmaz” dedirtti. 

ALAMUT KALESİ GİBİ TARİKAT YURDU

Youtube üzerinden yayın yapan Babıali TV’de Gazeteci Mustafa Hoş ve Fatma Sibel Yüksek gündem yaratacak bir tarikat gerçeğini yeniden Türkiye gündeme taşıdılar.  
 

menzil-2-001.jpg

“MENZİL BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTTİ”

Ordu’nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü’nde Ormanlık alanın içerisinde, kayanın üzerine yapılan tarikat yurdu “bu kadar da olmaz” dedirtti. Menzil Tarikatı’na ait olan yurt, 2018 yılındaki imar affı ile tamamen yasal hale getirildi. 
 

menzil-4-001.jpg

Program da ekrana yansıyan tarikat yurduna ilişkin Mustafa Hoş “Görünce direkt Alamut Kalesi geldi aklıma, Bu bir tarikat yurdu” yorumunda bulunurken, Fatma Sibel Yüksek ise ilk kez gördüğü bu görüntüler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.      

menzil-3-001.jpg

“Tarikat yurdu, köyden uzak bir noktaya, orman içerisine ağaçların kesilerek inşa edilmiş durumda. Ayrıca orman içerisine yüzlerce ağaç yok edilerek yol açılmış doğa doku tahrip yapılmış durumda. ”    

menzil-6-001.jpg

İşte Menzil Tarikatı’na ait olduğu iddia edilen ve nasıl denetleneceği meçhul olan Alamut Kalesi vari o yurda ilişkin görüntüler:  

menzil-1.jpg

Konuyla ilgili bir başka iddia ise Babıali Tv’nin aksine bölgede otel yapıldığına ilişkin Yapının otel olabileceği de iddialar arasında

menzil-5-001.jpg