Muştalarla Döverek Kör Ettiler! Tahliye Edilen Şüpheliler Yeniden Gözaltında - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Muştalarla Döverek Kör Ettiler! Tahliye Edilen Şüpheliler Yeniden Gözaltında

Bu haber 04 Ocak 2026 - 0:48 'de eklendi ve 11 views kez görüntülendi.

Konya’da kendilerine küfür ettiği iddiasıyla 18 yaşındaki bir genci muştalarla darbederek bir gözünün görme yetisini kaybetmesine neden olan iki şüpheli hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 1,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen şüpheliler, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.

Muştalarla Darp Edildi, Gözünü Kaybetti

Olay, 11 Kasım’da Konya’nın Selçuklu ilçesi Parsana Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre daha önceden aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavgada 18 yaşındaki Ali Ilgın, muştalarla darbedildi. Ağır yaralanan Ilgın’ın sağ gözünün görme yetisini kaybettiği belirlendi.

Olayın ardından gözaltına alınan 19 yaşındaki M.H.İ. ile 18 yaşındaki E.S., “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Özür Dileyeceğiz” Diyerek Çağırdılar

Ali Ilgın ifadesinde, şüphelilerle sosyal medya üzerinden yaşadığı tartışmaların ardından olay günü E.S.’nin kendisini özür dilemek bahanesiyle çağırdığını belirtti. Buluşma sırasında bir aracın önlerini kestiğini, araçtan inen M.H.İ.’nin bıçak çektiğini, ardından her iki şüphelinin muşta çıkararak kendisini darbetmeye başladığını söyledi.

Kanlı Video Sosyal Medyada Paylaşıldı

Şüphelilerin, darp olayının hemen ardından sosyal medyada paylaştıkları bir video da ortaya çıktı. Görüntülerde şüphelilerin eğlenceli tavırlar sergilediği, üzerlerindeki kıyafetlerde ve ellerinde mağdurun kanının bulunduğu dikkat çekti.

1,5 Ayda Tahliye Edildiler

Tutuklu bulunan şüphelilerden M.H.İ. 19 Aralık’ta, E.S. ise 24 Aralık’ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tahliyelerinin ardından birlikte verdikleri bir pozda, “Birimiz erken çıktı, birimiz geç ama aynı suç aynı kader” ifadelerini kullandıkları görüldü.

Savcılıktan İtiraz: Yeniden Gözaltı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliye kararlarına itiraz etti. Yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine her iki şüpheli de soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “11/11/2025 tarihinde meydana gelen darp olayıyla ilgili olarak daha önce tutuklanıp tahliye edilen şüpheliler, soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınmıştır” denildi.

KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: BİLGEHAN ATEŞ