Miçotakis: 'Provokasyonları durdurun, iki medeni komşu olarak konuşalım' - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Miçotakis: ‘Provokasyonları durdurun, iki medeni komşu olarak konuşalım’

Bu haber 22 Ağustos 2020 - 20:51 'de eklendi ve 152 views kez görüntülendi.

Doğu Akdeniz: Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye hitaben ‘Provokasyonları durdurun, iki medeni komşu olarak konuşalım’ dedi

Doğu Akdeniz’de Türkiye ile yaşanan gerilim hakkında konuşan Yunanistan Başbakanı, “Geçtiğimiz 1,5 yıl içerisinde Türkiye çeşitli cephelerde artan düzeyde provokasyon gerçekleştirdi” diye konuştu.

Christiane Amanpour’un sunduğu programda ideal çözümün ne olması gerektiği yönündeki soru üzerine ise Miçotakis, iki ülkenin aralarındaki farklılıkları “medeni komşular olarak oturup tartışmaları” gerektiğini söyledi.

Ancak Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin tek taraflı faaliyetlerine tahammül edemeyeceğini belirten Miçotakis, “Haklarımızı savunmaya devam edeceğiz ama bir gerilim aramıyoruz. Eğer bu sorunu aramızda çözemezsek Uluslararası Mahkeme’ye başvurabiliriz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin Girit ile Kıbrıs arasındaki bölgeye önemli sayıda askeri gemi göndermesini, Yunanistan’ın Türkiye ile yaşadığı en önemli sorunlardan biri olarak gördüğünü vurguladı.