BIST 100
12.250,68 0,82%
DOLAR
49,3826 0,18%
EURO
55,3408 0,54%
GRAM ALTIN
6.600,80 -0,19%
BITCOIN
83.340,00 0,42%
FAİZ
39,58 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
93,88 -1,85%
GBP/TRY
65,5055 0,50%
EUR/USD
1,1199 0,39%
BRENT PETROL
106,40 3,41%
ÇEYREK ALTIN
10.792,30 -0,19%
Konya Hafif Yağmur
Konya hava durumu
14 °
Reklam
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • MHP Konya İl Başkanı Sedat Göncü: İSO 500 Başarısı Konya’nın Üretim Gücünü Gösteriyor

MHP Konya İl Başkanı Sedat Göncü: İSO 500 Başarısı Konya’nın Üretim Gücünü Gösteriyor

Reklam
WhatsApp Image 2026-06-17 at 16.33.47
Reklam

Konya’dan 8 Firma İSO 500 Listesinde Yer Aldı

MHP Konya İl Başkanı Sedat Göncü, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında Konya’dan 8 firmanın yer almasını değerlendirdi. Göncü, elde edilen başarının Konya’nın üretim gücünü, sanayi potansiyelini ve çalışma disiplinini ortaya koyduğunu söyledi.

Konya’nın son yıllarda sanayi alanında önemli bir gelişim gösterdiğine dikkat çeken Göncü, İSO 500 listesinde yer alan firmaların şehrin ekonomik gücünü ve üretim kapasitesini gözler önüne serdiğini ifade etti.

“Sanayicilerimiz Göğsümüzü Kabartıyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sedat Göncü, Konyalı sanayicilerin ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlayan sanayicilerimiz, ortaya koydukları başarılarla hepimizin göğsünü kabartıyor. İSO 500 listesinde yer alan firmalarımız, Konya’nın sadece tarımda değil sanayide de güçlü bir şehir olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu başarıda pay sahibi olan iş insanlarımıza, yönetici kadrolarına ve emekleriyle üretime değer katan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, kendilerini yürekten kutluyorum.”

İSO 500 Listesine Giren Konyalı Firmalar

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Konyalı firmalar ve sıralamaları şu şekilde:

  • Konya Şeker – 61. sıra
  • AYD Otomotiv – 169. sıra
  • Eti Alüminyum – 194. sıra
  • Panagro – 203. sıra
  • Vaden Otomotiv – 426. sıra
  • Enka Süt – 454. sıra
  • RTM Tarım – 478. sıra
  • Ova Un – 499. sıra

“Konya Sanayide Daha Güçlü Noktalara Ulaşacak”

Konya sanayisinin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Göncü, doğru yatırımlar ve nitelikli insan kaynağıyla şehrin sanayi alanında daha büyük başarılara ulaşacağına inandığını söyledi.

Göncü, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Üreten, istihdam oluşturan ve ülkemizin ekonomik hedeflerine katkı sunan tüm firmalarımızın başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Konya’nın sanayide yazdığı başarı hikâyesinin önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü şekilde süreceğine inanıyoruz.”

Konya’dan 8 firmanın Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alması, şehrin üretim ve ihracat kapasitesinin her geçen yıl arttığını ortaya koyarken, sanayi sektöründeki yükselişin devam edeceği yönündeki beklentileri de güçlendirdi.

KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: NAFİ FURKAN CANÖZ

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?