


Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bir markette yaşanan şiddet olayı Türkiye'nin gündemine oturdu. Arkadaşlarıyla birlikte markette bulunan 11 yaşındaki M.A.D., peşlerinden gelen saldırgan tarafından köşeye sıkıştırılarak ağır şekilde darbedildi. Olay sonrası hastaneye kaldırılan küçük çocuğun tedavisi sürerken, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen M.E. isimli şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı.
"Arkadaşlarım Kaçtı, Ben Köşede Kaldım"
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi'nde tedavisi devam eden M.A.D., yaşadığı korku dolu anları anlattı.
Küçük çocuk, olay sırasında arkadaşlarıyla marketten çıkmak üzere olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Marketten çıkıyorduk. Arkadaşlarım 'deli adam geliyor' dedi. Marketteki ablalar da 'kaçın' diye bağırdı. Arkadaşlarım kaçtı ama ben kaçamadım. Köşede kaldım. Sonra adam geldi, beni yakaladı. Gerisini hatırlamıyorum. Fırsat bilip beni darbetti. Cezalandırılmasını istiyorum."
Yaşadığı travmaya rağmen kendisini daha iyi hissettiğini söyleyen M.A.D., saldırgan için ise,
"Ona sonsuza kadar hapis cezası versinler." dedi.
Baba: "İnsan Olan Bunu Yapmaz"
Oğlunun sağlık durumuna ilişkin bilgi veren baba Mahmut D., saldırının izlerinin ağır olduğunu belirtti.
Baba Mahmut D.,
- Omuriliğinde çatlak bulunduğunu,
- Beyin ile deri arasında ödem oluştuğunu,
- Bir dişinin kırıldığını,
- Yanaklarında ciddi yaralanmalar meydana geldiğini
ifade ederek şunları söyledi:
"İnsan olan bunu yapmaz. Allah hiçbir babayı böyle bir durumla sınamasın. Bugün benim çocuğuma olduysa yarın başka bir vatandaşın çocuğuna da olabilir. Gerekli cezayı fazlasıyla almasını istiyorum."
Bakan Göktaş Aileyi Aradı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, olayın ardından M.A.D.'nin ailesini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bakan Göktaş yaptığı açıklamada;
- İl müdürlüğü ekiplerinin olayın ardından hızla harekete geçtiğini,
- Aileye psikososyal destek sağlandığını,
- Bakanlığın davaya müdahil olacağını,
- Şiddet uygulayan kişinin hak ettiği cezayı alması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını
belirtti.
Soruşturma Devam Ediyor
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, markette yaşanan şiddet görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından resen soruşturma başlattı. Polis ekipleri tarafından kimliği belirlenen şüpheli M.E. gözaltına alınırken, olayla ilgili adli soruşturma sürüyor.
Yetkililer, çocuğun sağlık durumunun yakından takip edildiğini ve hukuki sürecin titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.
Mersin'de bir markette 11 yaşındaki çocuğu acımasızca döven Mehmet Erke, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.
11 yaşındaki çocuğu öldüresiye döven 54 yaşındaki şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: BİLGEHAN ATEŞ



