KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Eylül ihracat rakamları hakkında açıklama. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Eylül ihracat rakamları hakkında açıklama.

Bu haber 04 Ekim 2022 - 22:15 'de eklendi ve 3 views kez görüntülendi.

Konya Eylül’de 293.4 milyon dolar ihracat yaptı. Yılın ilk 3 çeyreğinde ise Konya’nın ihracatı yüzde 11 artarak 2,429 milyar dolara ulaştı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Yılın son çeyreğinde daha yüksek oranda artış için çalışmaya devam edeceğiz” dedi

Konya Eylül ayında ihracatını yüzde 15,47 artırdı. Eylül’de Konya 293.4 Milyon Dolar ihracat yaptı. Yılın ilk 3 çeyreğinde ise Konya’nın ihracatı yüzde 11 artarak 2,429 Milyar Dolara ulaştı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Yılın son çeyreğinde daha yüksek oranda artış için çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm tüccar, sanayici ve ihracatçılarımızı kutluyorum” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2022’nin Eylül ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Türkiye’de Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,2’lik artışla 22,6 milyar dolar ihracat gerçekleşti. Haziran’da Konya’nın ihracatı yüzde 15,47 artarak 293,4 Milyon Dolar oldu. Konya’nın yılın ilk 9 ayında ihracatı yüzde 11 artarak 2,429 Milyar Dolara ulaştı.

İhracat rakamlarını değerlendiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Eylül’de Konya’nın ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,47 artarak 293 milyon 444 bin Dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakama göre Konya il bazında genel ihracattan yüzde 1,48 pay almıştır. Eylül ayı rakamlarına göre Konya en fazla ihracat yapan 10. şehir olmuştur. Eylül’de ihracatını en fazla oranda artıran iller arsında Konya’da yer almıştır. 2022 yılı ilk dokuz aylık ihracat rakamımız da 2 milyar 429 Milyon Dolar olmuştur. Ocak – Eylül döneminde ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış göstermiştir. Emeği geçen tüm tüccar, sanayici ve ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. Yılın son çeyreğinde daha yüksek oranda artış için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN