Koronavirüsü 9 yıl önce filmde işlemişler! - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Koronavirüsü 9 yıl önce filmde işlemişler!

Bu haber 04 Mart 2020 - 20:40 'de eklendi ve 151 views kez görüntülendi.

Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs tüm dünyaya yayılmaya devam ederken, ölenlerin sayısı 3,000’e yaklaşıyor.

Yönetmenliğini Steven Sodeberg’in yaptığı ve Matt Damon, Jude Law, Gwyneth Paltrow ve Kate Winslet gibi ünlü oyuncuların rol aldığı film, koronavirüsün ortaya çıktığı ocak ayından itibaren iTunes’un ABD’de en çok kiralanan filmler listesinde bir anda ilk 10’a girmeyi başardı. Şu günlerde listede 30. sırada olan Contagion (Salgın) filmi yeniden gündeme geldi. Bir kurgu olan film yeni koronavirüs salgınını 9 yıl önce işlediği ortaya çıktı.

FİLM VE KORONAVİRÜS SALGINI ARASINDAKİ BENZERLİKLER

2011 yılında çekilen Contagion (Salgın) filmindeki virüs, Koronavirüs gibi dünyaya Çin’den yayılıyor. Filmde birçok kişinin ölümüne sebep olan virüs yarasadan insanlara geçiyor. Yeni koronavirüsün de yarasalardan bulaşmış olabileceği bugün değerlendirilen iddialar arasında yerini alıyor. Contagion filminde, bulaştığı kişilerde ilk olarak gribe benzer semptomlar gösteren hastalık kısa sürede tüm dünyada binlerce kişiyi etkiliyor.

FİLM SENARİSTİ SCOTT BURNS: “ŞAŞIRMADIM”

Contagion filminin senaristi Scott Burns, film ve bugün yaşananlar arasında görülen benzerliklerle ilgili bazıları bu durumu “esrarengiz” olarak değenlendirse de, “Ben o kadar şaşkın değilim” dedi. The Hollywood Reporter’e konuşan Burns, “Çünkü filmle ilgili araştırmalar yaparken konuştuğum tüm uzmanlar bana ‘böyle bir salgının çıkması zaman meselesi’ dedi” şeklinde konuştu. Ayrıca Burns, “Bu bilim insanlarından öğrendiğim şey, bu gibi şeylerin olacağıydı” ifadesini kullandı.

Filmin senaristi Burns’un senaryo danışmanlarından Doktor W. Ian Lipkin ise Çin’deki koronavirüs çalışmalarına yardımcı olmak için yola çıktığını belirtti.