


Konya’nın Halkapınar ilçesinde saat 20:18’de 3,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, başta Halkapınar ve Ereğli olmak üzere çevre ilçelerde de hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) paylaştığı verilere göre, yerin yaklaşık 7,1 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı kısa süreli endişeye yol açtı. (Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3,5 olarak raporladı.)
Saha Taramalarında Olumsuz Bir Duruma Rastlanmadı
Gelişmenin ardından açıklama yapan Halkapınar Kaymakamı Mehmet Şirin Altay, saha taramalarının hızlıca tamamlandığını belirtti:
"İlçemizde meydana gelen deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizce ilçemiz genelinde gerekli saha taramaları gerçekleştirilmiş olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir."
Sarsıntıyı hisseden mahalle sakinleri, kısa süreli bir ses ve sallantı yaşandığını ancak bölgede herhangi bir hasar veya can kaybı bulunmadığını ifade etti.
KAYNAK: AA KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: NAFİ FURKAN CANÖZ



