Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; Vatandaşın Ev Tercihi Değişti! Bahçeli Evlere İlgi Arttı. - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; Vatandaşın Ev Tercihi Değişti! Bahçeli Evlere İlgi Arttı.

Bu haber 03 Mayıs 2020 - 14:18 'de eklendi ve 268 views kez görüntülendi.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; “ Tüm Dünya ve Ülkemizi olumsuz etkileyen Korona Virüs salgını sonra, Emlak sektöründe vatandaşın ev ve konut tercihi değişti. Şimdi vatandaşların imkânları dâhilinde müstakil bahçeli evlere ve hobi bahçelerine ilgisi arttı. “ dedi.

Korana virüs krizi tüm dünyada etkisini arttırmaya devam ederken pek çok alanda da önemli değişiklikler yaşanmasına neden oldu. Bunlardan biri de Emlak sektörü oldu. diyen Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; “ Vatandaşın ev tercihi değişirken artık çoğu insan bahçeli ev ve hobi bahçesi aramaya başladı.
Ülkemizi ve tüm dünyayı olumsuz etkileyen korona virüs salgını sonrasında vatandaşın konut talebi de bazı değişiklikler yaptı. Vatandaşlarımız kendilerini korumak ve toplumdan daha izole bir yaşam sürmek adına şehir dışında bahçeli evler şehir merkezlerinde ise bahçeli ev (dubleks) almak için arayışa geçtiler.
Artık çok katlı binalar yerine insanlar imkânları dâhilinde Villa, Dubleks, müstakil bahçeli ev ve şehir merkezlerinden uzak ancak izole yaşamın sunulduğu evlere yöneldi. Özellikle de Korana Virüs salgınından etkilenmek istemeyen kişiler kalabalıktan kaçmak adına bu tip evleri tercih ediyor.
Son günlerde Hobi Bahçesi arayışlarının yoğunluk kazandığını dile getiren Başkan Altınay; “ İnsanlar Corona virüs salgını münasebetiyle evlerinden ve apartmanlarından sıkıldı ve temiz hava arayıp hobi bahçesi ve müstakil ev arayışına girdiğini görüyoruz. Bu nedenle son günlerde durağanlığını hissettiğimiz emlak sektöründe son günlerde hobi bahçesi ve müstakil ev soranlar oluyor. Bu süreçte satış olmasa da bundan sonra ki süreçte müstakil bahçeli ev ile hobi bahçesi satışlarının artacağını tahmin ediyoruz.
Corona Virüs salgının yaygınlaşması ve alınan tedbirlerin uygulamaya geçmesiyle birlikte emlak sektörü ciddi bir durağanlığa girdi. Bu nedenle emlakçı esnafımız bu ara işyerine bile gitmiyor. Kapalı durumdayız. Ama Konya Emlakçılar odası olarak Ümitsiz değiliz. İnşallah Korona virüs salgının başarı ile geçersek, emlak sektörünün önünün açık olacağını söyleyebiliriz. Tüm ülke olarak şunu çok iyi bilmeliyiz. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Hep birlikte her kesim kendi üstüne düşeni yaptığı takdirde bu ekonomik durağanlığın ve krizin önüne de geçebilir. Tüm sektörler el ele vermelidir.“ dedi.

HABER. KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ, MUHAMMET KENCİK

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN