


CHP'de mahkeme kararıyla yeniden Genel Başkanlık görevine döndüğü öne sürülen Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı sert açıklamalar siyaset gündemine damga vurdu. "Partiyi kirlilikten arındıracağız" mesajı veren Kılıçdaroğlu'nun, ilk etapta aralarında parti yönetiminde etkili isimlerin de bulunduğu 10 kişi hakkında disiplin ve ihraç süreci başlatacağı iddia edildi.
CHP'de Yeni Kriz: "Partiyi Kirlilikten Arındıracağım"
Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay sürecine ilişkin verilen "mutlak butlan" kararının ardından parti içindeki gerilim tırmanırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Merkez'de yaptığı açıklamalar dikkat çekti.
Partide yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler ve delege pazarlıklarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, sert ifadeler kullanarak şu mesajı verdi:
"Arınacağız, kirlilikten arınacağız, temiz siyaset yapacağız. Kirli olanların tamamının işine son vereceğiz. Partiyi kirlilikten arındıracağım."
Bu açıklamaların ardından CHP kulislerinde geniş çaplı bir disiplin operasyonunun gündeme gelebileceği konuşulmaya başlandı.
İhraç Edileceği İddia Edilen 10 İsim
Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Sinan Burhan'ın tv100 canlı yayınında aktardığı kulis bilgilerine göre, disiplin süreciyle karşı karşıya kalabileceği öne sürülen isimler şunlar:
- Veli Ağbaba
- Ali Mahir Başarır
- Umut Akdoğan
- Burhanettin Bulut
- Gökhan Zeybek
- Taşkın Özer
- Özgür Karabat
- Adnan Beker
- Cemal Enginyurt
- Ümit Dikbayır
Söz konusu isimlerle ilgili resmi bir disiplin kararı bulunmazken, kulislerde bu isimlerin MYK ve Parti Meclisi süreçlerinde gündeme gelebileceği konuşuluyor.
Gürsel Tekin'den Dikkat Çeken Açıklama
Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Gürsel Tekin de TGRT Haber canlı yayınında yaptığı değerlendirmede disiplin sürecine işaret etti.
Tekin, parti hukukuna aykırı davranan kişiler hakkında gerekli adımların atılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Parti hukukuna uymayanlar için yarın gerçekleştirilecek MYK toplantısında hiç tereddütsüz gereği yapılacaktır. Büyük olasılıkla yarın MYK'da sevkler ve ihraçlar resmi olarak gündeme gelir."
Gözler MYK ve Parti Meclisi Toplantılarında
CHP'de yaşanan gelişmelerin ardından gözler Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarına çevrildi. İhraç iddialarının resmiyet kazanıp kazanmayacağı ve parti içinde yeni bir tasfiye sürecinin başlayıp başlamayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
CHP’de üst düzey görevlerdeki 9 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

— Veli Ağbaba — Ali Mahir Başarır — Burhanettin Bulut — Ensar Aytekin — Gökhan Günaydın — Nurhayat Altaca Kayışoğlu — Özgür Karabat — Umut Akdoğan — Turan Taşkın Özer
KAYNAK: TV 100 KONYA EKSPRES HABER MERKEZİ MUHABİR: HAMDİ KORKMAZ



