Karadeniz'de tarihi an! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa çifte doğal gaz müjdesi: Ücretsiz olacak - Konya Ekspres HaberKonya Ekspres Haber

SON DAKİKA

Karadeniz’de tarihi an! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşa çifte doğal gaz müjdesi: Ücretsiz olacak

Bu haber 21 Nisan 2023 - 2:48 'de eklendi ve 2 views kez görüntülendi.

Karadeniz’de bulunan 710 milyar metreküplük gazın karaya ulaşması tamamlandı. Törende iki farklı müjde açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlerin mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecektir. Ayrıca 1 ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız” dedi.

Karadeniz ‘de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin şebekeye verilmesi çalışmalarında sona gelindi. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacak gaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle devreye alındı.

10 KUYUNUN 5’İ DEVREYE ALINIYOR

710 milyar metreküplük dev rezervin çıkarılması süreci ise fazlar halinde ilerleyecek. Faz-1 kapsamında planlanan 10 kuyunun 5’i bugünkü törenin ardından, kalan 5 kuyu ise eylül ayı sonunda devreye alınacak. Faz-2 üretimine 2026’da geçilmesi, faz-3’e Amasra Sahası’nın da üretime dahil edilmesiyle 2028’de geçilmesi öngörülüyor.

İLK FAZIN EKONOMİYE KATKISI 35 MİLYAR LİRA

Türkiye’nin enerji ithalatını azaltacak Karadeniz gazı, bütçeye de milyarlarca lira katkı sağlayacak. Fazlar halinde devreye alınacak gazın ilk fazı ile ekonomiye katkısının yaklaşık 35 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.

Son Dakika: Karadeniz'de tarihi an! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa çifte doğal gaz müjdesi: Ücretsiz olacak

“TÜRKİYE’NİN BİR KARAR VERMESİ GEREKİYORDU”

Karadeniz gazı karaya ulaştığı törende kürsüye ilk olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez çıktı. Dönmez, şunları söyledi: “Daha önce Karadeniz’de yabancı şirketlerle birçok sondaj yapmıştık. Ancak hiçbirinde neticeye varamadık. Türkiye’nin bir karar vermesi gerekiyordu. Ya bu şekilde devam edecektik ya da kendi teknolojimizle yola devam edecektir. İkincisini çektik.”

ERDOĞAN İKİ FARKLI MÜJDE AÇIKLADI

Dönmez’in ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan doğal gazda iki müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutfaklarda ve sıcak tüketiminde kullanılan doğal gazın 1 yıl süreyle ücretsiz olacağını söyledi. Erdoğan, ayrıca ülke genelinde 1 ay boyunca tüm doğal gaz kullanımının tamamen ücretsiz olacağını belirtti.

MUTFAK VE SICAK SU KULLANIMINDA DOĞAL GAZ BEDELİ ALINMAYACAK

Erdoğan, “Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Emeklisinden öğrencisine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli katkı yapacağına inanıyorum. Seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir. Aylık mutfak, sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğal gazınız hayırlı olsun.” dedi.

Son Dakika: Karadeniz'de tarihi an! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa çifte doğal gaz müjdesi: Ücretsiz olacak

DOĞAL GAZ 1 AY BOYUNCA TAMAMEN ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de ikinci müjdemizi açıklıyorum: 1 ay boyunca Türkiye’nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını 1 yıl süreyle ücretsiz yapıyoruz. Yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pek çok müjdeyle çıkacağız. Ülkemize eser kazandırma yolunda durmayacağız. Milletimize hizmet etme yolunda durmayacağız. Türkiye Yüzyılı inşasının yolunda durmayacağız. 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını Türkiye Yüzyılı’yla taçlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Sevgili Zonguldaklılar, enerji sektörümüzün kıymetli temsilcileri, Türkiye Petrollerimizin kıymetli çalışanları, gururumuz, kıymetli madenciler, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

Son Dakika: Karadeniz'de tarihi an! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa çifte doğal gaz müjdesi: Ücretsiz olacak

“540 MİLYAR METREKÜPE ÇIKTI”

İkinci bayramımız ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır. 2020 Ağustos’unda ilk adımı Filyos’ta Fatih gemimizin vurduğu sondajla atmıştık. Sahada 320 milyar metreküplük rezerv olduğunu göstermişti. İlave sondajlarla bu rakam 405 milyar metreküpe yükseldi. Fatih sondaj gemimize Kanuni gemisinin de katılımıyla 540 milyar metreküpe çıktı.

“KARADENİZ’DE REZERVİMİZ 710 MİLYAR METREKÜPE ULAŞTI”

Yavuz gemimizin de filomuza katılmasının ardından yaptırdığımız üç boyutlu modellemelerle gaz miktarı 652 milyar metreküp olarak tescillendi. Çaycuma 1 kuyusunda da 58 milyar metreküp rezerv keşfi yapıldı. Karadeniz’de 710 milyar metreküpe ulaştı rezervimiz.

“YÜZDE 30’UNU BURADAN KARŞILAYABİLECEĞİZ”

Bu başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Keşiften sadece 32 ay sonra bugün Karadeniz gazımızın devreye alınma töreniyle bu uzun ve meşakkatli yolculuğun en mutlu anına geldik. Sakarya sahasından ilk etapta günde 10 milyon metreküp, açacağımız yeni kuyularla günde 40 milyon metreküp Allah’ın izniyle gaz çıkartacağız. Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin yıllık ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu buradan karşılayabileceğiz.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARILARINDAN RAHATSIZ OLANLARI ÜZÜYORUZ”

Sadece ülkemizin doğal gazdaki dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltmakla kalmıyor, Filyos ve Zonguldak bölgesini önemli bir enerji, teknoloji, lojistik üssü haline getiriyoruz. Bugün 85 milyonu sevindirirken milletimize gerçekten büyük gurur yaşatırken, elbette bazılarını da üzüyoruz. Siyasi ikballerini insanımızın sıkıntılarına bağlayanları üzüyoruz. Türkiye’nin başarılarından rahatsız olanları üzüyoruz. Ülkemizin kalkınmasını, güçlenmesini istemeyenlerini, Kandil’deki terör baronlarını Pensilvanya’daki hainleri üzüyoruz.

“BAY BAY KEMAL VE MASA ARKADAŞLARINI ÜZÜYORUZ”

Her seçim öncesinde gaz buluyorlar iftirası atan karakter fukaralarını üzüyoruz. Ortada gaz maz yok diye dolanan o kifayetsiz muhterisleri üzüyoruz. Milletimizin sevinci, gururu, heyecanı ve zaferleri karşısında kâbus gören mankurtları üzüyoruz. Tabii bir de daha ilk günden itibaren bize yapamazsınız diyen hayırlı her işe çamur atan Bay Bay Kemal ve masa arkadaşlarını üzüyoruz. İnşallah bundan sonra yeni açılışlar, yeni eserler devreye aldığımız projelerle bu kaybedenler kulübünü üzmeyi sürdüreceğiz. Bunlara en büyük hayal kırıklığını 14 Mayıs’ta milletimiz tattıracağına inanıyorum.

Son Dakika: Karadeniz'de tarihi an! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa çifte doğal gaz müjdesi: Ücretsiz olacak

“SENİN SIFATIN NE?”

Kendi doğal gazımızı kullanacak vatandaşlarımızdan da ülkemizin bu değerinin keyfini huzurla, güvenle hayır duayla çıkarmalarını istiyorum. Kendi doğal gazını, kendi petrolünüzü, kendi kaynaklarınızı kullanmanız elbette önemli, hayatidir. Ama insanlarımızın aklına şu soruda mutlaka gelecektir; peki ülkemizin kendi gazına sahip olması benim günlük hayatıma ne fayda sağlayacak? Bu çok haklı bir sorudur. Size tabii Bay Bay Kemalvari yalanlarla bir şeyler söyleyecek değilim. ‘300 milyar dolar yurt dışından getirdim’ diyor. Ne getirdin? Senin sıfatın ne? Esrar, eroin mi Londra’daki tüccarlarına sattın? Ne yaptın da getiriyorsun?

“HER YATIRIMDA İNSANIMIZIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRDIK”

Filyos Deresi’ni bu limanla bütünleştirdik ve bugün de burasını artık ülkemizin en önemli bir doğal gaz merkezi haline getirdik. Nükleer, güneş, rüzgar, hidroelektrik potansiyelimizi harekete geçirdik, enerjimizi sağladık. Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda yaptığımız her yatırımda insanımızın hayatını kolaylaştırmış, refahını artırmış olduk. İnsanımızı hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında asla yalnız bırakmadım. Geçen sene küresel salgın ve kriz nedeniyle artan enerji fiyatlarında doğal gazda yüzde 75 indirim uyguladık. Her 100 liralık doğal gaz faturasını 75 lirasını devlet olarak biz üstlendik.

Son Dakika: Karadeniz'de tarihi an! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşa çifte doğal gaz müjdesi: Ücretsiz olacak

“2 BİN MADENCİYİ İŞ SAHİBİ YAPIYORUZ”

Bu seçimlerde de tercihimizi çocuklarımızın geleceğini düşünerek Türkiye’nin diz çökmesini bekleyenleri Allah’ın izniyle hüsrana uğratacağız. İşte eser ve hizmetler, işte vizyonlar, işte sandık, hepsi de kantarınızda. Bu arada madencilerimizle ilgili 1000 kişilik eleman alımı demiştik. Bunu 2 binle perçinliyoruz. 2 bin madenciyi de Allah’ın izniyle iş sahibi yapacağız. Buralarda ne şehitler verdik. Bu şehitlerimizin emekleri, alın terinin üzerinde bu millet geleceğe yürüyor. Bu duygularla Karadeniz doğal gazının ülkemize ve milletimize tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konutlarımızda ilk 1 ay tamamen ücretsiz, 1 yıl boyunca mutfak ve su ısıtmada kullanılan doğal gazın hayırlı olmasını diliyorum.”

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN